Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Результат співпраці з Європейським співтовариством – це нові школи, лікарні та спортивні комплекси

15 червня 2021 - 11:13

До нашого регіону завітали представники Європейського Союзу, Європейського Інвестиційного Банку, Програми ООН із відновлення та розбудови миру та Міністерства розвитку громад та територій України. У Запорізькій облдержадміністрації їх зустрічав Олександр Старух зі своїми заступниками, а також керівництво обласної ради.

Делегація перебуватиме в області декілька днів, протягом яких огляне стан реалізації інфраструктурних проєктів у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України.

Олександр Старух від імені всіх мешканців Запорізької області подякував гостям за візит та за інтерес до розвитку України. Він наголосив, що подолання наслідків військового конфлікту у східній частині України та забезпечення гідних умов життя – це першочергове завдання влади регіону. Особливо це стосується забезпечення гідних умов життя для вимушених переселенців, яких у нашій області їх проживає понад 50 тисяч. 

  • Завдяки підтримці Європейського співтовариства нам вдалось забезпечити для внутрішньо переміщених осіб належні умови перебування, забезпечити їх житлом, послугами освіти, охорони здоров’я та соціального захисту. Крім того кошти спрямовувались на відбудову соціальної інфраструктури громад. Багато спільних проєктів вже успішно реалізовані і ще більше заплановано, - зазначив Олександр Старух під час зустрічі з представниками ЄС і ООН. 

В свою чергу заступник голови Представництва ЄС в Україні пан Ремі Дюфло зауважив, що Україна є стратегічним партнером Європейського Союзу, який планує продовжувати реалізацію низки програм задля підтримки розвитку нашої країни.

  • Якщо ми бажаємо побачити Україну сильною і демократичною державою, то окрім взаємодії з центральною владою потрібно приділяти значну увагу розбудові міцних територіальних громад. Тому ми будемо раді продовжувати співпрацю у цьому напрямку, - наголосив Ремі Дюфло.

Європейський посадовець також повідомив, що делегація протягом поїздки огляне стан реалізації в області інфраструктурних проєктів у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України. Гості планують відвідати оновлений житловий будинок для лікарів з числа переселенців у Бердянську та відкриття дитячої спортивної школи у Мелітополі.

Усього в області за співпраці з Європейською спільнотою реалізується 30 проєктів. Більше половини об’єктів вже завершені. Своїми враженнями стосовно успіхів нашого регіону поділився керівник проєкту від Європейського інвестиційного банку Рой Дрейкотт.

  • Нещодавно ми вже відвідували Запорізький край і відкривали новий пологовий будинок в Мелітополі. Я був приємно вражений якістю виконаних робіт. Також два роки тому ми відкрили нову лікарню у Приморську. Переконаний, що ми продовжимо співпрацю і за новою угодою та я ще не раз відвідаю Запорізький регіон, - зазначив він.

Нагадаємо, що у грудні 2020 року було підписано нову угоду з Європейським інвестиційним банком та залучено на розвиток України 340 млн євро. Вже наприкінці літа регіони зможуть подавати нові проєкти на конкурсний відбір. 

  • Кожна із реалізованих на сьогодні ініціатив реально вирішує локальні проблеми територій. Мешканці громад на власні очі бачать як змінюється наш регіон. Такі об’єкти – це яскравий приклад синергії європейської спільноти, центральної, обласної та місцевої влади у покращенні життя кожного українця. Тому впевнений, що наші громади активно долучаться до нового конкурсу, - наголосив Олександр Старух.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей