Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Розвиток Бердянська – серед пріоритетів обласної влади та міжнародних донорів

15 червня 2021 - 15:01

Голова облдержадміністрації Олександр Старух, перебуваючи з робочою поїздкою у Бердянську, взяв участь у нараді з представниками Європейського Інвестиційного Банку, Європейського Союзу, Міністерства розвитку громад і територій та програми розвитку ООН.  Учасники зустрічі говорили про розвиток курортної інфраструктури та підтримку вимушених переселенців із тимчасово окупованого Донбасу.

Після початку російської агресії приморське місто стало новим домом для майже 10 тис. колишніх жителів Донеччини та Луганщини. Зростання населення спричинило збільшення навантаження на освітні, медичні заклади та соціальні служби. Попре все, Бердянськ успішно розвивається.  У місті ремонтуються школи, відкриваються нові дитсадки, створено притулок для жінок, які постраждали від домашнього насильства, та центр реабілітації дітей з інвалідністю.

Ми дякуємо іноземним партнерам, що підтримують розвиток Бердянську, та разом готові розбудовувати нашу інфраструктуру, - зазначив міський голова Валерій Баранов.

В свою чергу, заступник голови Представництва ЄС в Україні пан Ремі Дюфло зауважив, що Україна є стратегічним партнером Європейського Союзу, який планує продовжувати реалізацію низки програм задля успішного розвитку нашої країни.

Влада на всіх рівнях працює злагоджено. Дякую обласній адміністрації, місцевій громаді - ви надійні партнери, - наголосив Ремі Дюфло.

Як зауважив очільник області Олександр Старух, на сьогодні Бердянськ став головним  курортом Запорізького регіону та потребує подальшого  розвитку.

Є ще у нас не вирішені питання - це водопостачання та водовідведення, реконструкція закладів освіти та медицини. Бердянська громада робить певні кроки вперед. Ми будемо підтримувати всі ініціативи. Проте, все необхідно робити якісно, вчасно та у повному обсязі. Я дякую нашим європейським друзям за ті важливі соціальні проєкти, які на сьогодні реалізуються у Бердянську та Запорізькій області, - наголосив, підбиваючи підсумки, Олександр Старух.

 

Довідково. Наша область плідно працює із Європейським інвестиційним банком  у рамках Надзвичайної кредитної програми відновлення України, за якою фінансується реконструкція соціальної інфраструктури, зокрема, для потреб вимушено переміщених осіб. У нашому регіоні до програми включено 30 проєктів на суму 974,1 млн грн. У 2021 році стартує нова  «Програма з відновлення України», вже підписано фінансову угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком про залучення кредитних ресурсів у розмірі 340 млн євро.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»