Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Нарада Олександра Старуха з автоперевізниками: кожен винний має понести відповідальність, а розслідування – отримати результат

13 вересня 2021 - 12:29

На цьому голова Запорізької ОДА наголосив під час наради з автоперевізниками Запоріжжя, представниками правоохоронних органів та інших профільних установ щодо  резонансного випадку побиття пенсіонера на міському автобусному маршруті №85, який вже набув національного розголосу.

  • Реагувати на такі події треба оперативно та не допускати такого взагалі. В цій ситуації хочу зазначити, що кожен винний має понести відповідальність, а розслідування – отримати результат, - наголосив Олександр Старух на початку наради.

Очільник області також звернувся до компетентних органів з вимогою розповісти, як проходить робота з розслідування випадку. Так, представники міської влади Запоріжжя поінформували, що 10 вересня була проведена відповідна перевірка і в результаті на підприємство-перевізника накладено штраф у розмірі 10 тисяч гривень, а самого водія звільнено. Крім того, з ТОВ "Правекстар" розірвано угоду на обслуговування маршруту №85.

Керівник підприємства-перевізника Гліб Назаров, звертаючись до учасників наради, висловив думку, що не варто ототожнювати конкретний випадок з системою в цілому. Також перевізник просив звертати увагу на те, що навіть п’ятдесят подібних випадків не можуть говорити про проблеми у перевізників, адже потік пасажирів дуже великий.

Голова Запорізької ОДА натомість звернув увагу всіх перевізників на те, що ситуації з грубістю водіїв, порушенням ними правил безпечного руху та відмови в пільговому проїзді стають дедалі частішими. Цю ситуацію потрібно вирішувати негайно і системно.

  • Треба проаналізувати всі звернення по транспортному забезпеченню за рік, щоб зрозуміти реальний стан справ. Також маємо попереджувати такі ситуації. Наприклад, встановити в маршрутках додаткове відеоспостереження. Це і безпека самих водіїв і спосіб контролю за якістю надаваних послуг, - прокоментував Олександр Старух.

  • Треба цінити життя та гідність кожної людини без винятків. Цю ситуацію ми триматимемо на контролі та не дозволимо її замовчувати, - додав посадовець на завершення наради.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя