Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі привітали чемпіонок світу і Європи з веслування та важкої атлетики

12 жовтня 2021 - 15:44

Сьогодні у Запорізькому обласному центрі молоді зустрічали спортсменів, які нещодавно прославили Запорізький край на змаганнях світового та європейського рівня – каноїстку Людмилу Бабак та важкоатлетку Анастасію Манєвську, а також їх тренерів – ЗТУ Сергія Снєжко, ЗТУ Анатолія Орлова, директора ОСДЮСШОР з важкої атлетики  ім.Л.І.Жаботинського Олену Зинов’єву-Орлову, ЗТУ Олександра Слободянюка. Вітали чемпіонів начальниця Управління молоді, фізичної культури і спорту ЗОДА Наталія Власова, директор ЗО ШВСМ Олексій Гацуля, президент федерації каное Запорізької області Олексій Власов.

Кінець вересня та початок жовтня видався щедрим на нагороди для запорізьких спортсменів. На чемпіонаті світу з веслувального марафону у місті Пешт (Румунія) тричі побували на п’єдесталі пошани спортсмени з Енергодару. Людмила Бабак здобула два золота на дистанціях 15.4 км та 3.4 км. Таким чином вихованка Сергія Снєжка стала шестиразовою чемпіонкою світу– на сьогодні Людмила єдина спортсменка на планеті, яка має таку кількість золотих нагород чемпіонатів світу з  веслувального марафону. Ще один енергодарський спортсмен Денис Давидов став бронзовим призером на дистанції 26.2 км - це перший подібний успіх в історії українського чоловічого марафону. Таким чином з чотирьох медалей, здобутих збірною України, три – в активі представників Запорізької області. У командному заліку українці стали третіми.  

Не менш феєрично виступили українці на чемпіонаті Європи з важкої атлетики серед юніорів та молоді у Фінляндії. Наші силачі здобули рекордну кількість медалей – 48. Шість з них на рахунку представників Запорізької області. Абсолютною чемпіонкою континентальної першості стала запоріжанка Анастасія Манєвська. У ваговій категорії до 81 кг Анастасія  виборола золоті медалі в ривку,  поштовху, та сумі двоборства. Найближчу конкурентку запоріжанка випередила на 12 кг! Анастасія не просто стала чемпіонкою Європи, а й виконала норматив майстра спорту України міжнародного класу, та встановила рекорд України у поштовху серед молоді до 23 років. Три бронзи завоював у  ваговій категорії понад 109 кг Олег Ганзенко – у ривку, поштовху і сумі двоборства.

Вітаючи чемпіонів та їх наставників, начальниця Управління молоді фізичної культури і спорту облдержадміністрації Наталія Власова, зазначила – що ці спортсмени є олімпійськими надіями Запорізького краю.  

  • Знов наші спортсмени прославляють Запорізький край в усьому світі – сьогодні ми із задоволенням вітаємо найтитулованішу спортсменку світу у веслувальному марафоні Людмилу Бабак.  Цього року вона випробовувала себе і на  олімпійській  дистанції, і з першого разу показала себе не погано. Сподіваємося,  що побачимо Людмилу на Олімпійських Іграх в Парижі, - зазначила Наталія Власова, - Так само мріємо побачити на Олімпіаді 2024 запорізьких важкоатлетів. В історії запорізького спорту є дві золоті медалі Леоніда Жаботинського у цьому виді. І ми сподіваємося на новий олімпійський прорив, можливо, саме  Анастасія Манєвська стане першою жінкою у Запорізькій області, яка здобуде медаль Олімпійських Ігор у важкій атлетиці.

Посадовиця вручила медалі «За розвиток Запорізького краю» Людмилі Бабак та її тренеру Сергію Снєжку. Подякою голови ЗОДА було відзначено Дениса Давидова та Олега Ганзенка, грамотами - Анастасію Манєвську та Анатолія Орлова.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю 

Читайте також

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров