Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«InCo Forum – 2021»: територіальні громади області – головні суб'єкти інвестиційного процесу

12 жовтня 2021 - 16:12

Сьогодні під головуванням очільника Запорізької обласної державної адміністрації Олександра Старуха відбулося засідання робочої групи з підготовки до проведення міжнародного форуму інтеграції та кооперації «InCo Forum – 2021».

Відкриваючи засідання групи, Олександр Старух звернув увагу присутніх на висхідний тренд економіки області. Так, позитивне сальдо зовнішньоекономічної діяльності промислових підприємств області за 7 місяців поточного року сягнуло 1 мільярда 698 мільйонів гривень, що в 1,8 рази більше ніж у аналогічному періоді минулого року. За цим показником область посідає 3 місце в Україні. Порівняно з минулим роком обсяг експорту до країн Євросоюзу збільшився у 2,2 рази, Туреччини – 2,4 рази, Російської Федерації – 1,8 рази. У січні-вересні енергетичним комплексом області вироблено 30,8 мільярдів кіловат годин, що на 24,3% більше ніж за аналогічний період минулого року. Обсяг капітальних інвестицій у січні- вересні склав 7 мільярдів 762 мільойни гривень, що становить 163,8% до січня-вересня 2020 року. 3 місце в Україні. Капітальні інвестиції в житлове будівництво - 48,5 мільйони гривень або 0,6% від загального обсягу.

  • Підтримання зростання економіки регіону неможливе без залучення інвестицій. І саме це основне завдання форуму «InCo Forum – 2021», який ми запланували на початок грудня,- зазначив голова Запорізької ОДА.

Олександр Старух поставив завдання перед робочою групою не зменшувати кількість учасників, як це було у попередні роки. Необхідно домогтися відновлення зв’язків за вже укладеними угодами про міжнародне співробітництво. А синхронізація із об’єктами «Великого будівництва», на думку Олександра Старуха, надасть можливість залучити більшу кількість потенційних інвесторів. Він також нагадав про поточний стан справ на об’єктах «Великого будівництва» в області.

  • З державного бюджету на об`єкти, які фінансуються за кошти ДФРР, надійшло 99,5 млн грн (69% від затвердженого на рік). З них освоєно 61,9 млн грн (62% від надходжень). Загалом у поточному році в області затверджено до фінансування за кошти ДФРР 12 об`єктів на 144,4 млн грн.

На його думку, тільки формула спільної участі в інвестиційному процесі: держава, територіальна громада, приватний інвестор може бути життєздатною.

Начальник Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації Артур Бойко, у свою чергу, зазначив, що у минулі роки Форум об’єднував понад 1500 учасників із різних країн.

  • На жаль, пандемія коронавірусної хвороби COVID-19 внесла свої корективи та у 2020 році захід не відбувся. Але ми повинні пристосовуватись до нових реалій. Тому є пропозиція провести у 2021 році Форум в змішаному форматі - офлайн та онлайн з дотриманням карантинно-санітарних вимог, - сказав Артур Бойко.

Цьогорічний форум буде присвячений обговоренню досягнень Запорізької області за 30 років незалежності та формуванню візії розвитку регіону на найближче майбутнє. Метою є не лише підведення проміжних підсумків реалізації масштабних проєктів, а й презентація ініціатив, які дозволять створити нові робочі місця, збільшити надходження до бюджетів та покращити умови надання громадянам послуг у галузях освіти, охорони здоров’я та комунальних послуг.

Форум вкотре стане комунікаційним майданчиком між представниками громад області, бізнесом та міжнародними організаціями задля досягнення спільної мети – сталого розвитку Запорізької області. Робоча група сформулювала концепцію та окреслила дату проведення форуму, який відбудеться у першій декаді грудня.  

 

Довідково. Міжнародний Інвестиційний Форум «InCo» (інтеграції та кооперації) - це щорічний захід, спрямований на розширення зв’язків та проактивної промоції потенціалу регіону та України в цілому, започаткований у 2016 році. Метою Форуму є залучення інвестиційного капіталу в ефективні проєкти запорізьких підприємств, презентація прибуткових інвестиційних інструментів, економічного потенціалу Запорізької області, вивчення міжнародного досвіду та створення ефективного майданчику для висвітлення шляхів інноваційного розвитку регіону.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Труднощі з оформленням пенсії та відновленням житла: Зінаїда Бойко відповіла за запити мешканців регіону

З 30 березня відкриється двосторонній проїзд через «новий» міст у Запоріжжі – раніше він був одностороннім

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області