Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Громади Запорізької області мають нарощувати темпи вакцинації

28 жовтня 2021 - 14:18

Голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух провів традиційну нараду з головами районних державних адміністрацій на комунікаційній платформі ЗУМ. Першочерговим питанням стала вакцинація населення та розширення мережі пунктів вакцинації в регіоні.

Як зазначила координатор з вакцинації обласного лабораторного центру Марина Колерова, наразі кількість хворих на COVID19 в області перевищила порогові показники у дев’ять разів – в стаціонарах і на дому лікується 25665 осіб.

За останню добу в області зареєстровано 1450 випадків захворювання на COVID-19. Фахівці звертають увагу, що значно виріс рівень захворюваності серед дітей – 173 нові випадки лише за добу.

- Просимо інфекціоністів конкретизувати шляхи, яким передається вірус. В яких місцях люди підхоплюють його найчастіше – у транспорті, на роботі чи ще десь, нам потрібно зрозуміти головні джерела зараження, аби вживати відповідних заходів, - сказав голова ЗОДА Олександр Старух.

Як розповів директор Департаменту охорони здоров’я Запорізької облдержадміністрації Олексій Кулинич, зараз в області на кисневій терапії перебуває 2180 людей. Щотижня область споживає до 38 тонн кисня.

Завантаження ліжкового фонду по області складає 82%, цей показник вдалося трохи зменшити завдяки відкриттю додаткових місць для хворих на коронавірус. Втім, наразі резерв в лікарнях регіону закінчився – більше додавати ліжка не зможуть. Вже сьогодні спостерігається складна обстановка у приморській лікарні, медзакладах Бердянського та Василівського районів. Якщо на цих територіях найближчим часом не станеться прориву у вакцинації – буде критична ситуація, наголосив Олексій Кулинич.

Нарощувати темпи вакцинації мають всі території, на сьогодні плановий показник для Запорізької області – 15.5 тисяч щеплень на день.

- Території мають скласти свій план для кращої організації процесу вакцинації. Не вистачає медпрацівників – радимо залучити студентів медичних коледжів та медпрацівників закладів освіти, які зараз на канікулах. Організуйте виїзні пункти щеплень у невеликих населених пунктах, або навпаки – організуйте підвіз до пунктів щеплень людей з віддалених територій. Керівники громад мають взяти під особистий контроль роботу пунктів вакцинації, аби всі, які є у списках, були відкриті, а також щодня тримати на особистому контролі наявність кисня у лікарнях, - наголосив Олександр Старух.

Також голова області дав завдання керівникам територій взяти під контроль місцеві вокзали та здійснювати перевірку у пасажирів дозвільних документів. Оскільки відсьогодні вступили в силу обмеження пересування по території області – пасажири можуть користуватися громадським транспортом за наявності документів про повну або часткову вакцинацію; негативного ПЛР-тесту, або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу, проведеного не більш як за 72 години до дня поїздки; свідоцтва про одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема, з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія).

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?