Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

5 міська лікарня Запоріжжя отримала 15 кисневих концентраторів

10 листопада 2021 - 17:05

Наприкінці жовтня 5 міська лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги розпочала приймати хворих на COVID 19. Для надання медичної допомоги пацієнтам цієї категорії тут розгорнули 100 ліжкомісць. На сьогодні всі місця для хворих на коронавірус завантажені, також повністю зайняті 15 місць у реанімаційному відділення. Всі пацієнти мають кисневу залежність, тож потреба в додатковому обладнанні як ніколи актуальна.

Сьогодні на прохання керівництва лікарні їй передали 15 нових кисневих концентраторів - відгукнулося підприємство “Мотор-Січ”. Керівництву цього та інших соціально-відповідальних підприємств регіону подякувала заступниця голови Запорізької обласної державної адміністрації Злата Некрасова.

  • Від імені облдержадміністрації хочу подякувати соціально-відповідальному бізнесу, який нам дуже допомагає у боротьбі з цією хворобою. 5 міська лікарня потребувала цих концентраторів,  адже кожен концентратор - це ще одне додаткове ліжко-місце для людини, яка бореться з COVID-19. За останній час два підприємства надали допомогу запорізьким лікарням - два   тижні тому апарати ШВЛ подарував “Метінвест”, а сьогодні ми дякуємо “Мотор-Січі”, - зазначила Злата Некрасова.

Спільними зусиллями обласної влади та соціально-відповідального бізнесу на сьогодні закрита потреба в апаратах штучної вентиляції легень - за кілька тижнів місцеві лікарні отримали 23 апарати штучної вентиляції легень. 12 купили за рахунок перепрофілювання субвенції з обласного бюджету, а 11 придбав соціально-відповідальний бізнес. 

Втім, питання забезпечення кисневими концентраторами, інфузоматами та росходними матеріалами для медичного обладнання залишається актуальним. Тому на найближчій сесії обласної ради буде  ініційовано питання виділення додаткових коштів на ці потреби - їх спрямують, в першу чергу, лікарням районів області, зазначила Злата Некрасова.


Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників

Безпека мешканців, підтримка бізнесу, підвищення якості освіти – Іван Федоров про головні виклики регіону

За матеріалами СБУ засуджено чергових колаборантів, які працюють на окупантів