Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обговорили проблемні питання життєдіяльності найбільшого курорта області - міста Бердянськ

25 листопада 2021 - 09:45

У Запорізькій облдержадміністрації обговорили нагальні проблеми міста Бердянськ. У нараді під керівництвом голови ЗОДА Олександра Старуха взяли участь голова Бердянської райдержадміністрації Олексій Бакай, виконуючий обов’язки голови Бердянської міської ради Олександр Свидло, керівники структурних підрозділів Запорізької обласної державної адміністрації та Бердянської міської ради.

  • Бердянськ - третє за розміром місто у Запорізькій області і найбільше курортне місто регіону. Ми прагнемо, аби цей курорт розвивався. Але бачимо, що місцевій владі не вистачає системності у вирішенні численних питань. В результаті ті негативні моменти, які виникають, не сприяють формуванню позитивного іміджу міста, і нам варто разом працювати над вирішенням цих проблемних питань, - відзначив Олександр Старух.

Під час зустрічі обговорили найбільш проблемні питання життєдіяльності Бердянська. Зокрема, термінову необхідність оновлення системи  водогону та водовідведення, зношеність  якого складає до 80%. 

Бердянській міській владі запропонували, перш за все, скласти перелік найбільш аварійних ділянок та розробити план їх оновлення із залученням субвенцій, коштів ДФРР та грантів.

Окремо обговорили формування тарифів на теплопостачання - на сьогодні Бердянськ має проблему із балансуванням тарифу для населення на рівні минулорічного, як було обумовлено у Меморандумі про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання тепла та гарячої води в опалювальному сезоні (2021-2022 рр). Голова ЗОДА Олександр Старух зазначив, що Уряд виконав свої зобов‘язання, зафіксував ціну на газ для виробників тепла для населення — 7420 грн за тис куб м, а обласна влада зі свого боку компенсує територіям бюджет розвитку для того, щоб вони могли збалансувати тариф для населення - тож місцева влада має знайти рішення цього питання.

Ще однією темою розмови  була реалізація у Бердянську проєктів президентської програми “Велике будівництво”, зокрема, затримка із реконструкцією гімназій №1 та №7. Як розповів в.о.міського голови Бердянська Олександр Свидло, була проведена робота з підрядником, йому поставили завдання, аби навчальний рік 2022 року учні розпочали у цих оновлених закладах. В разі, якщо підрядник й надалі не дотримуватиметься графіку робіт, міська влада шукатиме іншого підрядника. 

В контексті “Великого будівництва” обговорили затримку із запуском ангіографа та системи забезпечення киснем в оновленому приймальному відділенні КНП “Бердянське територіальне медичне об’єднання” - завдання завершити реалізацію цих задач  до кінця року. 

Також окреслили інші проблеми Бердянська - комунальні, екологічні, соціальні.  Олександр Старух дав завдання Бердянській міській раді зробити терміновий аудит наявних проблем  та підготувати конкретний план вирішення цих питань. 

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей