Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Лідер з реалізації президентської програми “Велике будівництво” представив свої проєкти на 2022 рік

1 грудня 2021 - 17:35

Громади Запорізької області продовжують презентувати проєкти, які планують втілити  2022 року за програмою Президента України “Велике будівництво”. Цього року у Запорізькій області   в результаті кількаетапного конкурсу відібрали 28 таких проєктів в різних районах області. Минулого тижня свої об’єкти презентувало Запоріжжя, а сьогодні  поділився планами  лідер з реалізації президентської програми - місто Мелітополь та Мелітопольський район. 

За 2020-2021 роки мілатопольцями за програмою “Велике будівництво” втілено 10 важливих об’єктів інфраструктури. Серед яких дві школи, 2 дитячі садки, 2  дошкільні навчальні заклади, 3 спортивні заклади, 2 медичні заклади та 1 заклад культури.

Цього року мелітопольці представили на розгляд 30 проєктів, з яких затверджено до реалізації 13 - 10 в самому Мелітополі, по одному в Кирилівці, Новомиколаївці та Нововасилівці. Це рекорд серед усіх районів області. В планах - 4 школи, 4 дитсадки, 2 спортивні об’єкти, 2 медичні заклади та 1 заклад культури.

За результатами реконструкції представлені заклади соціальної інфраструктури збільшать кількість відвідувачів, покращать соціальну інфраструктуру віддалених районів та додатко  охоплять жителів населених пунктів Мелітопольського та сусідніх районів. 

Наприклад, дитяча лікарня допомагатиме маленьким жителям всього району та відпочивальникам під час курортного сезону, онкологічна служба охопить Мелітопольський і Бердянський райони, а спортивний комплекс у Кирилівці прийматиме спортсменів з усієї України для проведення зборів  на Азовському узбережжі.

Родзинкою “Великого будівництва-2022” міський голова Мелітополя Іван Федоров назвав реконструкцію палацу культури Шевченка та прилеглої до нього площі - це сердце міста, його центр, який вже наступного року стане сучасним та функціональним. 


  • Сьогодні в державі створені всі умови, щоб громада могла організуватися і реалізувати ті об'єкти, які вона вважає найбільш важливими. Цього року в  Мелітополі в контексті реалізації програм державного розвитку, програми Європейського Інвестбанку було реалізовано 15 класних проєктів. 10 з них увійшли в програму “Велике Будівництво”  і завершені. Останній приклад  - в травні за рахунок держсубвенції почалося будівництво льодової арени, а в грудні місяці вона вже почне свої функціонування. Крім того, Мелітополь взяв шефство і допомагає Мелітопольському району, і три об’єкти в сільських громадах будуть реалізовані, - відзначив голова ЗОДА Олександр Старух. 

 


Департамент культури та інформаційної політики


Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі