Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На Хортиці оселиться Святий Миколай

2 грудня 2021 - 17:15

Запорізька область готується до зимових свят, які розпочнуться вже 19 грудня у День Святого Миколая. З огляду на ситуацію, більшість святкових заходів заплановано на свіжому повітрі - центральним майданчиком для їх проведення стане острів Хортиця.

У Національному заповіднику вперше розгорнеться новорічне містечко. Концепцію заходу презентували сьогодні голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух, заступниця голови Запорізької обласної державної адміністрації Злата Некрасова, секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв, директор Національного заповідника Хортиця Максим Остапенко.

Новорічне містечко працюватиме на “Козацькому колі” від Дня Святого Миколая до Різдва. Там розташуються різноманітні локації: будиночок Святого Миколая, де можна буде познайомитися з головним святковим героєм та розповісти про свої бажання, велика ялинка, світлові фотозони, атракціони, сцена, де виступатимуть артисти та співаки. Все це буде створено спільними зусиллями обласної і міської влади та соціально-відповідального бізнесу.

Нова концепція зимових свят у Національному заповіднику стане ще одним кроком до перетворення Хортиці на туристичну перлину України.

  • Хортиця стане реальним магнітом, справжньою перлиною нашого краю і країни в цілому. Цього року в рамках масштабної реконструкції Національного заповідника було збудовано кілька об’єктів коштом державного і обласного бюджетів - “Козацьке коло”, “Курган національної єдності”, ведуться роботи щодо оновлення зовнішнього вигляду музею. Одночасно з оновленням інфраструктури працюємо і над концепцією розвитку острова, аби він притягував ще більше відвідувачів. Ми вже говорили, що з цього року острів стане місцем національного святкування Дня захисників і захисниць України. Тепер починаємо проводити заходи і взимку - щоб цілий рік тут були відвідувачі. Плануємо, що таке зимове містечко буде працювати у Національному заповіднику щороку. Переконаний, що Святому Миколаю сподобається у Запоріжжі, і він оселиться на острові на постійний основі, - розповів голова ЗОДА Олександр Старух.

Організатори планують, що святкові локації працюватимуть щодня з 16 до 20 години. У новорічному містечку постійно працюватимуть артисти та аніматори, які будуть залучати малечу до інтерактивних ігор. Головна концепція - сімейний відпочинок, адже Новий рік та Різдво - це, в першу чергу, родинні свята.

  • Діти завжди чекають на диво, а у складні часи воно нам всім особливо необхідне. Хочемо подарувати казку великим і маленьким запоріжцям та відірвати їх від буденних проблем. І сьогодні робимо все для того, щоб втілити цю зимову казку у життя, - зазначила заступниця голови ЗОДА Злата Некрасова.

Як розповів секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв, зараз міська влада розробляє логістику додаткового громадського транспорту, який допоможе запоріжцям дістатися новорічного містечка. Дату початку роботи новорічного містечка на острові та розклад заходів буде оголошено найближчим часом.

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою