Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Резиденція Святого Миколая почала працювати на Хортиці

17 грудня 2021 - 19:08

Сьогодні на “Козацькому колі”, що на острові Хортиця, відкрили резиденцію Святого Миколая. Першими гостями стали діти Запорізького обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей та православного дитячого будинку “Надія”. Разом з ними відкривали святкове містечко  голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух, заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Васюк, директор з інжинірингу ПАТ "Запоріжсталь" Микола Петряков.

Разом з малечею вони пройшлися парком світлових скульптур та завітали до резиденції Святого Миколая.

  • Всі ви зараз загадували бажання. А одне моє бажання здійснилося сьогодні. Ще рік тому на цьому місці нічого не було. Але наш Президент вирішив, що Хортиця має бути великим магнітом, де відбуваються різні дива. Тут має бути гарно, щоб приїздили дітлахи з усієї України - дивилися, як жили наші пращури запорозькі козаки. А  взимку тут  житиме у  зимівнику Святий Миколай, щоб  дарувати вам подарунки. А ми дорослі всі  разом - і обласна влада, і міська влада, і відповідальний соціальний бізнес, а саме комбінат “Запоріжсталь” - всі об'єднали свої зусилля, щоб і маленьким, і  дорослим було цікаво, - відзначив, звертаючись до малечі, голова ЗОДА Олександр Старух.

Національний заповідник “Хортиця” вперше став місцем проведення масових заходів до зимових свят. Нові можливості відкрила масштабна реконструкція, яка стартувала цього року на острові. Завдяки ній з’явився майданчик для масових заходів “Козацьке коло”, де можна проводити масштабні свята та фестивалі. 

До святкового містечка увійшла резиденція Святого Миколая у вигляді сучасного геокупола, парк світлових скульптур, головна ялинка Хортиці. Також є сцена і екран для проведення заходів і зона фудкортів. 

Резиденція працюватиме кожні вихідні (18-19 грудня, 25-26 грудня, 1-2 січня, 7 січня Козацьке Різдво, та 8-9 січня, 15-16 січня).

Програма розрахована з 12.00 до 18.00. На гостей чекають  святковий кінозал під відкритим небом, розваги з аніматорами за участі артистів місцевих театрів, виступи артистів на сцені, дитяча дискотека і, звісно ж, головна родзинка містечка - садиба Святого Миколая, де можна написати йому листа та поспілкуватися зі святковим героєм. 

Нова  концепція зимових свят у Національному заповіднику  стане ще одним кроком до втілення мети - перетворити Хортицю на туристичну перлину України. 



Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області