Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі спортсменки вперше в історії вибороли золото на чемпіонаті світу з пляжного волейболу

22 грудня 2021 - 17:05

Запорізькі спостменки Ангеліна Хміль та Тетяна Лазаренко стали  чемпіонками світу серед спортсменів до 21 року та  бронзовими призерками чемпіонату світу до 19 років.

  • У нас рік Олімпійський гарний такий вийшов, ми впевнено можемо поставити знак оклику на ньому. Срібло Олімпійських Ігор виборов Парвіз Насібов, шість медалей привезли паралімпійці. А під кінець року запорізькі дівчата порадували першими в історії українського спорту золотими медалями чемпіонату світу з пляжного волейболу! Взагалі Ангеліна і Тетяна принесли області половину від усіх медалей чемпіонатів світу цього року - чотири з восьми. Ми вами дуже пишаємось і вітаємо вас! Переконаний, ваша подальша мета - це Олімпійські ігри. Тому тренуйтеся, і маємо надію, що ви будете представляти Україну. А ми будемо сприяти розвитку цього виду спорта в області, - привітав спортсменок Олександр Старух.

У грудні 18-річні запорізькі спортсменки відзначилися на двох чемпіонатах світу, які проходили у Таїланді. З 6 по 11 грудня на світовій першості серед спортсменів до 19 років Ангеліна Хміль та Тетяна Лазаренко вибороли бронзові нагороди. Українські пляжниці провели по три матчі на груповому етапі. Дівчата здобули перемоги над чілійськими, канадськими та американськими спортсенками. Це і  дозволило нашим землячкам  потрапити у плей-оф першості Світу. В 1\8 фіналу Хміль та Лазаренко перемогли команду Іспанії, а у чвертьфіналі -  команду з Данії.

Півфінал видався важким, і українки не змогли дотиснути суперниць з Росії.  У матчі за бронзові нагороди Хміль та Лазаренко перемогли американок з рахунком 2:0.

А ось з 14 по 19 грудня у Таїланді відбувся вже  чемпіонат світу з пляжного волейболу серед спортсменів до 21 року. Запоріжанки спочатку виграли всі матчі групового раунду, потім в 1\8 фіналу здолали італійський дует, у чвертьфіналі - російський. У півфіналі Хміль та Лазаренко виявилися сильнішими за швейцарок. У фіналі українські спортсменки  перемогли іспанський дует з рахунком 2-1 та вибороли золото чемпіонату світу. Зазначимо, що це  перші в історії українського спорту золоті медалі чемпіонату світу з пляжного волейболу серед жінок. 



Департамент культури та інформаційної політики.


 

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про логістичний проєкт росії на ТОТ

Впродовж доби окупанти 254 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області