Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Третій рік країна успішно реалізує програму Президента «Велике будівництво»

25 січня 2022 - 13:55

Голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух сьогодні провів пресконференцію щодо підсумків реалізації програми Президента України «Велике будівництво» у 2021 році.

Очільник області ознайомив із основними об’єктами, зведеними в Україні в рамках програми Президента України «Велике будівництво».

-         Вже третій рік  вся країна із захватом спостерігає, як під егідою програми Володимира Зеленського «Велике будівництво» стрімко розбудовується важлива інфраструктура у великих та маленьких населених пунктах - з’являються нові дороги, мости, школи та сучасні лікарні, - зазначив Олександр Старух.

2021 року в рамках ініціативи голови держави відремонтовано або зведено з нуля майже 700 об'єктів.

До 30-ї річниці Незалежності України  реалізовано спецпроєкт - 23 великі прапори та одна телевізійна вежа з прапором з’явилися про всій країні. В тому числі - флагшток на острові Хортиця, який прикрасив оновлений Курган Єдності.

Для втілення ідеї спрощення отримання адміністративних послуг населенням, побудовано 6 нових  Центрів надання адміністративних послуг.

В галузі освіти в Україні за минулий рік оновлено 68 шкіл, де вже навчаються понад 51 тисяча дітей, 47 садочків, які  відвідують понад 10 тисяч малюків.

Оновлення галузі медицини виявилося особливо актуальним в рамках боротьби з пандемією, яку ми ведемо разом з усіма країнами світу. 2021 року в Україні оновлено:

132 приймальних відділення;

33 лікарні;

237 сільських амбулаторій.

Коштом держбюджету медзаклади України отримали 170  апаратів УЗД, 137 апаратів КТ, 127 рентгенівських апаратів, 24 ангіографи. Таке обладнання отримали і запорізькі лікарні, що особливо важливо - районні, які обслуговують жителів віддалених територій.

Нову якість отримала спортивна інфраструктура. За програмою “Велике будівництво” 2021 року в Україні з’явилося: 28 стадіонів, 22 басейни, 13 ДЮСШ, 15 спортивних комплексів, 466 спортивних майданчиків, 596 активних парків. «Велике будівництво» разом із ще однією Президентською програмою - «Здорова Україна» -  зробили спорт доступнішим для всіх.

Важливою частиною програми “Велике будiвництво” стало оновлення транспортної інфраструктури, що безпосередньо позитивно впливає на економічний та соціальний розвиток територій. За 2 роки будівництво доріг додало від +3,5% до +6,2% до зростання ВВП.

Торік в Україні оновлено 2 аеропорти - в Херсоні та Ужгороді. Капітально відремонтовано:

5 098 км державних доріг:

2 190 км місцевих доріг;

оновлено та  збудовано 250 мостів;

102  майданчики зважування в русі;

побудовано та оновлено 167 км залізничних колій. 

Середня вартість 1 км дороги склала 20,7 млн грн, це на 18% менше, ніж у 2019 році.

В галузі культури 2021 року в Україні відновлено 7 будинків культури, 10 пам’яток культури та архітектури, завершено 5 парків.

-          «Велике будівництво» - масштабна розбудова якісної інфраструктури України, яка триває і надалі. Будівництво та реконструкція об’єктів засновані на принципах енергоефективності та високої якості, безбар’єрності, інклюзивності та стосуються покращання якості життя кожного українця. Реалізація програми «Велике будівництво» у 2021 році дозволила створити понад 100 000 робочих місць та додати 2,6 % реального ВВП, – зазначив голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни