Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для оперативного реагування на надзвичайні ситуації мають бути створені підрозділи цивільного захисту на територіях

25 січня 2022 - 16:00

Сьогодні пройшли штабні тренування державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки   та надзвичайних ситуації з керівним складом органів управління територіальних підсистем єдиної державної системи цивільного захисту.  

Участь у тренуваннях від Запорізької облдержадміністрації  взяли голова ОДА Олександр Старух, його перший заступник  Володимир Шустов, заступники голови Руслан Шиханов та Геннадій Тімченко, керівниця апарату Зінаїда Бойко, керівники структурних підрозділів ОДА.

Як зазначив тимчасово виконуючий обов’язки голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергій Крук, одним з основних питань є   створення на кожній території підрозділів цивільного захисту для оперативного реагування на надзвичайні ситуації. Такий підрозділ   у будь-якій ситуації буде виступати своєрідним кризовим центром. 

Також учасники  обговорили низку важливих питань, серед яких  оновлення системи оповіщення населення – цього не робили з 70-х років минулого століття. Голова облдержадміністрації Олександр Старух зауважив, що в області є потреба у  встановленні нової сучасної системи оповіщення, особливо у 30-кілометровій зоні довкола Запорізької АЕС.  Це можна буде зробити за допомоги держсубвенції місцевим бюджетам. 

Крім цього, йшлося і про необхідність перевірки технічного стану захисних споруд у Запорізькій області, щоб  привести їх до ладу. 

Ще одне питання, яке розглядали учасники тренувань, - умови для стабільної роботи житлово-комунального господарства під час виникнення надзвичайних ситуацій. На сьогодні енергетичні підприємства країни працюють стабільно. Як зазначалося, в Україні , працює 15 енергоблоків, працюють ГЕС, забезпечено запаси газу у розмірі 11,8 млрд м3. Цього повинно вистачити для сталого проходження опалювального сезону. 

Члени обласної Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій відзначили, що на сьогодні в області ситуація   контрольована. Всі питання оперативно вирішуються в робочому режимі.

 

Департамент культури та інформаційної діяльності

 

Читайте також

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби