Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Важливі аспекти щеплення стосуються і дітей, і людей поважного віку.

25 січня 2022 - 17:57

Під час чергової наради голови Запорізької облдержадміністрації Олександра Старуха з головами районних державних адміністрацій регіону, яка відбулася 25 січня, розглядалися нагальні питання щодо виконання доручень, наданих головою облдержадміністрації.  

Зокрема, було розглянуто процес організації роботи мобільних бригад з проведення щеплення від COVID-19 у віддалених сільських населених пунктах. Складаються графіки роботи мобільних бригад. Олександр Старух поставив керівникам районів задачу звернути увагу на щеплення людей похилого віку, адже у віковій категорії «60+» процент щеплення наразі найнижчий.

Директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олексій Кулинич повідомив головам районних державних адміністрацій   про початок з 1 лютого першого раунду реалізації Національного плану протидії поліомієліту – небезпечного та вкрай заразного інфекційного захворювання. Перший тур вакцинації триватиме три тижні і має охопити майже 4000 дітей, другий тур має охопити 65000 дітей області.

 Також учасники зустрічі обговорили продовження робіт із забезпечення киснем лікарень, введення в дію власних кисневих станцій медзакладів. Олександр Старух, Олексій Кулинич та представники райдержадміністрацій розглянули ситуацію в кожній конкретній лікарні, що входить до переліку закладів допомоги хворим на COVID-19. Проєкти передбачають не лише місце розташування станції, а й підведення до неї електрики, системи відведення кисню до кожного лікарняного ліжка, забезпечення відповідними датчиками та аналізаторами повітря.

-         В кожній ковідній лікарні має бути встановлена киснева станція. Тому кожна з 24-х лікарень, які приймають хворих на коронавірус, отримає необхідне обладнання та підтримку, - зазначив Олександр Старух.

Також під час наради розглядався хід укомплектування підрозділів територіальної оборони. Всі відповідні підрозділи вже почали діяти, отримали приміщення і забезпечуються необхідним обладнанням.

Розглядалася і готовність роботи системи оповіщення на території області. Зараз 70% області має надійну систему оповіщення населення в разі надзвичайних ситуацій різного характеру. В області є потреба у встановленні нової сучасної системи оповіщення, особливо це важливо у 30-кілометровій зоні довкола Запорізької АЕС.

Також керівникам райдержадміністрацій доручено створити на кожній території підрозділи цивільного захисту для оперативного реагування на надзвичайні ситуації, перевірити технічний стан захисних споруд.

Розглядалися також питання завершення робіт на об’єктах програми «Велике будівництво», повна їх відповідність до вимог доступності та безбар’єрності, введення в експлуатацію амбулаторій в сільській місцевості.

Директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Людмила Бухаріна повідомила про хід впровадження змін в системі харчування закладів дошкільної та загальної середньої освіти.

 

Голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух наголосив, що стабільність роботи області, її житлово-комунального господарства як під час можливих надзвичайних ситуацій, так і у звичайному житті, залежить від злагоджених дій обласної влади, райдержадміністрацій, територіальних громад.

 

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю

Ситуація складна, але контрольована: про енергозабезпечення Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про ліквідацію наслідків негоди

Маленькі переселенці з Бердянщини провели незабутній відпочинок на Західній Україні

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі