Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До Запорізької ОВА завітала перша українка-конгресвумен

18 травня 2022 - 10:35

Керівник Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух зустрівся з конгреcвумен Сполучених Штатів Америки Вікторією Спартц.   

Вона народилася у місті Носівка на Чернігівщині. У 2000 році емігрувала до Америки. Там пані Спартц стала першою в історії етнічною українкою, обраною до Конгресу США. З 2017 по 2021 рік - сенатор штату Індіана, з 2021 року - член Палати представників   США. 

Під час зустрічі, що пройшла за участі начальника Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності ЗОВА Артура Бойко, присутні обговорили ситуацію, яка склалася в Запорізькій області у зв’язку з воєнними діями.

Олександр Старух розповів про обстріли мирного населення окупаційними військами рф та наголосив на гуманітарних проблемах тимчасово окупованих територій. 

  • На цих територіях досить складна ситуація. Ми намагаємося туди доставляти гуманітарну допомогу, ліки. Але через активні обстріли з цим виникає багато проблем. Так само й вимушені переселенці, які евакуювалися до Запоріжжя з області, зокрема, мешканці Маріуполя, їхали до нас на свій страх і ризик на приватних автомобілях. Адже російська сторона намагається блокувати будь-які можливості організованої евакуації, - розповів Олександр Старух.  

Крім цього, очільник регіону розповів про співпрацю обласної влади з міжнародними організаціями, а також подякував усім закордонним друзям, які нас підтримують у складні часи.  

У свою чергу Вікторія Спартц спитала про військові потреби, а саме – про озброєння та чого не вистачає українській армії для ведення боїв. Американська посадовиця розповіла, що відвідує й інші регіони України для порівняння ситуації.  Наприкінці Пані Спартц подякувала керівництву ЗОВА за теплу зустріч та пообіцяла докласти усіх зусиль до забезпечення нагальних потреб нашої області. 

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер