Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Об‘єднавшись, зможемо більше: обласна влада піклується про людей з особливими потребами

27 травня 2022 - 17:50

У Департаменті соціального захисту населення під головуванням керівника апарату Запорізької обласної воєнної адміністрації Зінаїди Бойко відбувся захід щодо захисту осіб з інвалідністю та внутрішньо переміщених осіб під час бойових дій в Україні.

Сьогодні, коли частина Запорізької області знаходить у тимчасовій окупації та потерпає від збройної агресії рашистів, питання евакуації мирних мешканців є першочерговим. Обласна влада робить усе, аби гарантувати безпеку населення регіону, зокрема, проводить регулярні наради, відпрацьовує алгоритм дій та логістики для більш ефективного вивезення людей з гарячих або потенційно небезпечних точок.

Робоча зустріч «Об‘єднавшись, зможемо більше» мала на меті допомогти тим, хто постраждав у результаті вторгнення окупаційних військ рф. В першу чергу присутні обговорили евакуацію людей з інтернатних закладів Запорізької області.

  • Коли є така складна ситуація в області, дуже нагальним стало переміщення людей, зокрема, з інтернатів на захід України, де безпечніше, і про людей можуть краще попіклуватися. Допомога людям з інвалідністю є надзвичайно актуальним питанням, адже в тих умовах, які ми маємо на сьогодні, вони можуть залишитись наодинці зі своїми проблемами. Тому ми переживаємо за таких людей, намагаємось забезпечувати їх необхідним. І розуміючи, що лінія бойових дій проходить по нашій області, маємо розділити нашу роботу на дві частини. Одна частина - робота із забезпечення усіх необхідних умов для людей з інвалідністю у Запорізькій області, а друга - тимчасове переміщення якнайбільшої кількості цих людей у безпечніші точки. Я впевнена, що дуже скоро ми зможемо налагодити вже звичну для нас роботу у власних закладах та продовжити опікування людьми, - зазначає Зінаїда Бойко.

Також на нараді обговорили допомогу та пільги, які надає держава для осіб з інвалідністю та їх обслуговування в сервісних центрах Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області. Крім цього, актуальним питанням залишається організація надання медичної допомоги населенню в умовах воєнного стану та працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.

Валентина Кононенко, представниця Урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю в Запорізькій області, яка і виступила ініціатором цього заходу, подякувала організаціям, які долучаються до допомоги області, за плідну співпрацю. Вона висловила упевненість, що після нашої перемоги всі соціальні працівники повернуться до своєї роботи та будуть і далі піклуватися про тих, хто потребує допомоги. Бо людяність та турбота - це відмінні риси нашої нації.



Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров