Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область тримає оборону та приймає евакуйованих

23 червня 2022 - 10:50

Під час ефіру телеканалу “1+1” очільник ЗОВА Олександр Старух розповів про стан справ на лінії зіткнення у Запорізькій області та продовження прийому евакуйованих у Запоріжжі.

  • У Запорізькій області йде позиційна боротьба. Військове командування повідомляє про щоденні артилерійські дуелі, авіаудари. Але просування військ, концентрації зусиль чи наступу у Запорізькому напрямку не спостерігається, - повідомив Олександр Старух.

На тимчасово окупованих територіях та у населених пунктах на лінії зіткнення  зберігається  складна ситуація.

  • Зараз там складно, всі про це знають. В кожному місті своя окрема ситуація. У Бердянську немає газу, він був підключений до мереж Маріуполя. В деяких містах на лінії зіткнення немає електропостачання через обстріли. Відбувається постійний тиск з боку окупантів, - заявив очільник ЗОВА.

Щоденно понад 1000 наших співгромадяни виїзджає з окупованих територій та прямує до Запоріжжя. Вони їдуть з Запорізької області та з лівобережної частини Херсонщини. На тимчасово окупованих територіях чи на лінії зіткнення люди мають обмежені можливості, особливо у медичній допомозі.

  • Потік людей постійний. Бували перерви під час активізації обстрілів чи бойових зіткнень, окупанти також могли не пропускати людей. Наші військові також зупиняли, щоб не наражати життя людей на небезпеку. Були нещасні випадки наїзду цивільних на міни. Загроза є завжди, - зазначив Олександр Старух.

Банківська система на тимчасово окупованих територіях працює з великими обмеженнями. Виплата пенсій здійснюється у можливих обсягах, інколи виникають затримки. По всій країні спостерігаються затримки з виплатою аліментів, бази даних закриті. У тих, хто раніше отримував соціальні виплати на картки, продовжують їх отримувати. Проте на територіях важко зняти готівку у банках.

ЗАЕС продовжує працювати та забезпечувати населення електроенергією. Єдина можливість, яку можуть використати окупанти – підключити до ліній АЕС Крим. Інші шляхи використання цієї енергії будуть занадто дорогими та економічно невигідними.

Переглянути відео можна за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=_19p1LKKEVQ

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни