Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області введено обмеження на вилов біоресурсів

5 жовтня 2022 - 18:45

Контроль на водних об’єктах у період воєнного стану та заходи з підготовки до заборони вилову водних біоресурсів на зимувальних ямах Запорізької області обговорили сьогодні на нараді першого заступника голови ЗОВА Володимира Шустова з представниками сфери екології та захисту довкілля.

Першочергово, Володимир Шустов зазначив, що орієнтовно з 1 листопаду у Запорізькій області буде повністю заборонено промисловий вилов водних біоресурсів на зимувальних ямах.

Крім цього, у зв’язку з веденням активних бойових дій для гарантії безпеки громадян, відповідно до розпорядження голови обласної військової адміністрації від 26.03.2022 № 134 «Про заборону навігації для маломірних суден та вилову водних біоресурсів на водних об’єктах у межах Запорізької області на час воєнного стану». Так, на період воєнного стану заборонена навігація маломірних суден на водних об’єктах регіону (великі, середні та малі річки, Каховське та Дніпровське водосховища) та вилов у них водних біоресурсів шляхом промислового та любительського (спортивного) рибальства.

В.о. Директора Департаменту захисту довкілля ЗОВА Сергій Карпій розповів, що впродовж весняно-літньої (нерестової) заборони 2022 року державними інспекторами Запорізького рибоохоронного патруля викрито 125 порушень у сфері рибальства та порядку збуту водних біоресурсів. З яких, 59 за ч. З ст. 85 КУпАП, 51 за ч. 4 ст. 85 КУпАП, 3 за ст. 88-1 КУпАП та оформлено 12 актів виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлено. За результатами пред'явлено штрафів на суму 5 712 грн, а розраховано збитки, завданих рибному господарству України становлять - 2 312 085 грн. У правопорушників вилучено 368,8 кг водних біоресурсів. На водоймах області вилучено 65 заборонених знарядь лову, у правопорушників вилучено 8 транспортних засобів.

Обмеження необхідно продовжити і у зімовий період. 

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку