Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Аварійно-відновлювальні роботи на території Запорізької області продовжуються

8 листопада 2022 - 10:05

На сьогодні, 08 листопада, через пошкодження ліній електропостачанняж, опор та обладнання без електропостачання 25 380 споживачів у 72 населених пунктах Запорізької області.
Протягом минулої доби ПАТ «Запоріжжяобленерго» відновило енергопостачання 1 765 споживачів.
Фахівці Оріхівського міжрайонного РЕМ заживили 942 домівки на Оріхівщині та 817 домогосподарств на Гуляйпільщині, що були знеструмлені раніше через ворожі обстріли.
Також були усунуті 6 одиничних відключень по м. Запоріжжя, що мали місце на минулий ранок.
На ранок по м. Запоріжжя має місце 1 одиничне відключення.
По Василівському, Михайлівському, Бердянському, Приморському, Мелітопольському, Якимівському, Кам’янсько-Дніпровському та Токмацькому районним відділенням через дії місцевої окупаційної «влади» доступу до електромереж та актуальної інформації щодо їх стану ПАТ «Запоріжжяобленерго» не має.
По Степногірській дільниці через активні бойові дії та відсутність доступу до місць пошкодження електромереж аварійно-відновлювальні роботи вчора не проводилися, нових відключень не зафіксовано.

Ситуація із газопостачанням протягом минулої доби змін не зазнала. За інформацією АТ «Запоріжгаз» на сьогодні по області без газопостачання знаходиться 150 711 абонентів у 206 населених пунктах області. Через пошкодження магістральних газопроводів на території Запорізької та Донецької областей в області повністю відключені 199 та частково 7 населених пунктів.
Аварійно-відновлювальні роботи за можливості будуть проведені невідкладно після отримання допуску до місць пошкоджень.
По ПрАТ «Мелітопольгаз» та тимчасово окупованим територіям області актуальна інформація щодо стану газопостачання відсутня.

За наявною інформацією на сьогодні на підконтрольних територіях області внаслідок бойових дій та обстрілів без централізованого водопостачання залишаються 33 населені пункти Василівського та Пологівського районів. На підконтрольній території залишаються пошкодженими 12 об’єктів водопостачання (у т.ч. 2 каналізаційних насосних станції, 6 артезіанських свердловин, 2 водонапірні башти), 200 метрів водопровідних та 40 метрів каналізаційних мереж.
Аварійно-відновлювальні роботи за можливості будуть проведені невідкладно після отримання допуску до місць пошкоджень.

У м. Запоріжжя на сьогодні внаслідок обстрілів вибуховими хвилями пошкоджені віконні прорізи (розбите скло, пошкоджені рами) на 18 котельнях, 3 центральних теплових пунктах та насосних.
Для можливості здійснення господарської діяльності та забезпечення безпечних умов праці персоналу пошкоджені віконні прорізи були тимчасово закриті плитами ОSB.

За повідомленням ГУНП у Запорізькій області за минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Гуляйполе, Кущове, Білогір’я, Щербаки, Залізничне, Степове, Успенівка, Темирівка, Степногірськ, Новоданилівка, Варварівка, Дорожнянска, Чарівне, Ольгівське, Малі Щербаки, Кам’янське. Надійшло 32 повідомлення про руйнування будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області