Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Національна служба здоров’я розпочала контрактування медзакладів на 2023 рік

8 грудня 2022 - 16:20

НСЗУ почала прийом пропозицій від медичних закладів на підписання договорів за Програмою медичних гарантій на 2023 рік. Заплановий бюджет на ПМГ 2023 - понад 142 мільярди гривень. У тому числі - 4 мільйони 700 тисяч на реімбурсацію лікарських засобів.

Попри війну Програма медичних гарантій не лише зберігає стійкість, а й розвивається і відповідає на виклики війни. Одним із пріоритетів стає медична реабілітація. В умовах війни запит на цю послугу зростає, тож Національна служба здоров’я України запроваджує новий пакет “Комплексна реабілітаційна допомога дорослим та дітям у стаціонарних умовах”. Новий пакет медичних послуг дозволить отримувати комплексну реабілітацію усім, хто потребує відновлення порушених чи втрачених фізичних навичок. Як ветеранам, так і цивільним громадянам, які постраждали від бойових дій.  Через війну турбота особливо важливою стає турбота про психічне здоров’я. Тож Програму медичних гарантій розширили, щоб психологічну допомогу можна було отримати на первинній ланці у сімейного лікаря. Ще один новий пакет у Програмі медичних гарантій - “Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги”.

Наталія Гусак, голова НСЗУ: “У цьому році ми запровадили нову процедуру укладання договорів, у фокусі якої - партнерство. Процес контрактування спростили. Спеціалізовані медзаклади не подаватимуть додаткові документи, якщо планують укласти договори за тими самими напрямами, що і у 2022 році. Тож уже за перший день контраткування ми отримали 600 пропозицій від медичних закладів. У тому числі 58 від надавачів медичних послуг з регіонів, які межують з зонами бойових дій - Дніпропетровської області, 29 - Запорізької та 25 - Миколаївської”. Нам важливо, щоб усі медичні заклади, хоч би де вони знаходилися, мали змогу укласти договір та отримувати кошти від держави за свою роботу”.

Також Раніше НСЗУ уже розпочала контрактування медзакладів первинної ланки та екстреної допомоги. Заявки на укладення договору на 2023 рік подали:

  • 1251 медзаклад первинної медичної допомоги, з них 345 лікарів-ФОП та 137 приватних;
  • 23 медзаклади, що надають екстрену медичну допомогу. НСЗУ укладає договори з одним центром екстреної медичної допомоги в кожній області.

Доступ пацієнтів до безоплатних медичних послуг є пріоритетом для НСЗУ, особливо у час надзвичайних ситуацій. Кожен громадянин і громадянка має отримати необхідну медичну допомогу у закладі, а НСЗУ заплатить за це лікарні з бюджетних коштів. Попри воєнний стан, перебої з електрикою та інші складнощі, з якими живе зараз країна, НСЗУ продовжує стабільно виплачувати кошти медичним закладам. За 2022 рік НСЗУ виплатили закладам за договором 126 з половиною мільярдів гривень.

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та французьким містом Нант

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя

Нагороди нацгвардійцям вручив Іван Федоров