Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

“Україна Соборна. Разом до Перемоги”: між Запорізькою та Івано-Франківською ОВА відбувся телеміст

22 січня 2023 - 15:45

З нагоди відзначення 104-ї річниці з Дня Соборності України та 105-ї річниці проголошення незалежності Української Народної Республіки Запорізька обласна військова адміністрація провела круглий стіл у форматі телемосту зі своїми колегами з Івано-Франківська. 

У заході взяв участь керівник ЗОВА Олександр Старух, заступник голови Віталій Сиволап, директор Департаменту культури та інформаційної політики Владислав Мороко, начальник Управління внутрішньої політики Володимир Марчук, а також військові та вихованці навчального закладу “Січовий колегіум”.

Завдяки онлайн-зустрічі вдалося подолати величезну відстань та наживо обговорити питання співпраці з регіоном, який з перших днів війни допомагає нашій області.

Відкриваючи захід, начальник Управління внутрішньої політики Володимир Марчук наголосив, що з нагоди Дня Соборності телеміст проводиться уже вдруге. Минулого року Запорізька область спілкувалась у цьому форматі з колегами з Львівської ОДА. Тож, як що традицію продовжити, і її підхоплять інші регіони, вдасться таким чином символічно об'єднати усі куточки країни.

22 січня 1918 року  Українська Народна Республіка своїм IV Універсалом проголосила незалежність а історичний Акт Злуки 1919 року увінчав соборницькі прагнення українців, розділених кордонами тогочасних імперій. 

З нагоди свята, вихованці навчального закладу “Січовий колегіум” Запорізької обласної ради зачитали патріотичні вірші, а у відповідь вихованці дитячої школи мистецтв №1 Івано-Франківська заколядували, привітали всіх з новорічно-різдвяними святами.

Звертаючись до колег Олександр Старух зазначив, що між Запорізькою та Івано-Франківською областю вже є досвід співпраці, який триває не перший рік. Франківці активно допомагають своїм військовим, які стоять на запорізькому напрямку. Начальник ЗОВА висловив надію на подальшу плідну взаємодію між регіонами. 

  • Сьогодні, дійсно кується нова українська нація. З нашими хлопцями пліч-о-пліч стоять військові 102-ї бригади з Івано-Франківщини та собою захищають всю Україну. Переконаний, що разом нам вдасться досягти певних результатів на фронті та забезпечити мирне й світле майбутнє нашим дітям. Запорізькій області сьогодні випала важка доля, але одночасно відповідальна. Дякуємо за підтримку західних областей. Тільки в єдності наша сила, - наголосив Олександр Старух.

Під час телемосту його учасники обговорили актуальні питання та поточні можливості обох регіонів. Керівництво Івано-Франківської ОВА також розповіло про допомогу, яку надає їхня область внутрішньо переміщеним особам з Запорізького регіону.

На завершення присутній на заході заступник командира 102-ї бригади висловив подяку землякам з Франківщини за підтримку військовослужбовців, які наразі на запорізькому напрямку боронять українську землю від ворожої навали. Він наголосив, що моральний дух хлопців міцний і вони налаштовані тільки на перемогу:

  • Не вірте ворожій пропаганді щодо того, що наша бригада відійшла, батальйони зняли з позицій.  Особисто повідомляю, що ми стояли й будемо далі боронити нашу Україну до кінця. Завдяки мужнім воїнам, згуртованості, попри труднощі та проблеми продовжуємо виконувати всі завдання, які перед нами поставила держава й керівництво Збройних сил. Нас підтримує світова спільнота, всебічно допомагають мешканці з багатьох областей країни та головне, що у такі надскладні часи нас підтримують морально, своїми словами і молитвами земляки. Тож перемога буде за нами!

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області