Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Контроль якості атмосферного повітря та забезпечення населення деревиною для опалення в зимовий період - Департамент захисту довкілля ЗОВА звітував про роботу за 2022 рік

6 лютого 2023 - 16:00

Про стан справ у сфері охорони навколишнього природного середовища Запорізької області говорили на нараді першого заступника начальника ЗОВА Геннадія Тімченка з керівниками структурних підрозділів.

В.о директора Департаменту захисту довкілля Сергій Карпій розповів, що березень-травень 2022 року стали унікальними періодами для Запоріжжя. Вперше за всю історію міста через воєнний стан призупинилися промислові підприємства та суттєво знизилися обсяги викидів. Навесні мешканці міста фактично дихали чистим повітрям.

Але вже з травня - червня підприємства відновили потужності. Так, за даними мобільної лабораторії, щоденно спостерігалося перевищення рівнів ГДК забруднюючих речовин в атмосферному повітрі. Почастішали й скарги від місцевих жителів.

Крім того, у липні минулого року Верховна Рада ухвалила зміни до Закону України “Про охорону атмосферного повітря”, які надали можливість міській раді прийняти рішення щодо поетапного зниження викидів промислових підприємств. За словами посадовця, наразі профільний Департамент планує взяти участь у обговоренні проєкту технічного завдання для розробки Програми поліпшення якості атмосферного повітря у м. Запоріжжя. 

У ході наради присутні розглянули і питання стану водних ресурсів області. Через терористичну діяльність окупантів більшість очисних споруд та каналізаційних станцій, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях, не функціонують. Неочищені стічні води призводять до забруднення прилеглої території, ґрунту й підземних вод. Все це створює небезпечну санітарно-епідеміологічну ситуацію в регіоні.

 

На завершення засідання в.о директора Департаменту захисту довкілля Сергій Карпій розповів про стан виконання загальнодержавної програми з підтримки населення, яке потерпає від збройної агресії окупанта. Так, минулого року Запорізька область отримала 67,84 млн грн у вигляді субвенції. За ці кошти вдалося придбати та забезпечити 7,5 тисяч домогосподарств деревиною для опалення. Таку допомогу насамперед отримали вразливі категорії населення.


Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області