Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Уповноважений ВРУ з прав людини завітав до Запорізької області

24 травня 2023 - 13:40

Очільник ЗОВА Юрій Малашко провів зустріч з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини Дмитром Лубінцем, на якій обговорили актуальні питання для Запорізького регіону. 

Також Дмитро Лубінець ознайомив присутніх з напрямами роботи Представника Уповноваженого у Запорізькій області Михайла Волкова та безпосередньо Офісу Омбудсмана. Окремо звернув увагу на роль регіональних представництв у процесі розбудови та посилення спроможності інституції.

  • Попри те, що частина області окупована й постійно відбуваються обстріли з боку рф, на іншій проживає багато внутрішньо переміщених осіб, яким надали прихисток.  Звісно, як і в інших областях, завжди є над чим працювати. Але в цей нелегкий час ми повинні об’єднувати зусилля й допомагати ЗСУ заради нашої спільної перемоги, - наголосив Омбудсман.

Від початку повномасштабного вторгнення на території Запорізької області окупант масово порушує права та чинить тиск на цивільне населення на тимчасово захоплених територіях. Крім цього, викрадає, катує та утримує в заручниках українців з патріотичною позицією, зокрема дітей і літніх людей. 

Як зауважив Уповноважений ВРУ з прав людини, особливо складними є випадки викрадення неповнолітніх, яких вивозять на територію рф та видають російські документи зі зміненими персональними даними, влаштовують у російські сім’ї, де чинять психологічний тиск. Але завдяки великим зусиллям влади спільно з міжнародними партнерами частину незаконно вивезених дітей вдається повертати.

  • Ми продовжуємо боротися за кожного бранця, вивезених на чужину українських дітей, незаконно евакуйованих громадян. Крім цього, плануємо створити ще один надважливий напрямок роботи - це реабілітація військових та цивільних, яких вдалося повернути додому. Віримо, що кожен українець обов'язково буде жити у вільній і незалежній Україні. Віримо у Перемогу, - наголосив очільник ЗОВА Юрій Малашко.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону