Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Бердянську голова облдержадміністрації відвідав дитячу лікарню та відкрив відділення «швидкої»

16 вересня 2010 - 16:16

Медичний персонал  Бердянської дитячої лікарні звернувся до виконавчої влади з проханням придбати щільову лампу для офтальмологічного відділення. Сучасний апарат дозволяє проводити мікроскопічний аналіз видимих частин ока та вкрай необхідний для щоденного застосування у діагностиці маленьких  пацієнтів. Голова облдержадміністрації наполіг на негайному вирішенні цієї проблеми  і під час робочої поїздки до Бердянська вручив сертифікат на придбання необхідної техніки.

Борис Петров оглянув кабінет  дитячого офтальмолога в поліклініці та поспілкувався із медичним персоналом. Обидві сторони дійшли висновку, що медичні заклади вимагають переоснащення і якщо мова йде про допомогу, то найбільш за все лікарні потребують придбання сучасного обладнання.

- Майже всі медичні заклади області потребують модернізації і ті придбання, які ми робимо сьогодні, це лише краплини,- визнав Борис Петров. - Медицина потребує впровадження цільової програми на державному рівні. Важкі часи в економіці країни позначилися і на фінансуванні галузі. Втім, вже зараз надходження до обласного бюджету перевищують  минулорічні показники і це свідчить про покращення ситуації в області. Сьогодні формується стала  владна команда, і її відмінність -  пряма відповідальність за всі резолюції та вчинки. Як Президент  несе відповідальність за всю державу, так і голова облдержадміністрації відповідає  за увесь регіон.

Про відповідальність влади говорили і під час урочистого відкриття відділення швидкої допомоги після реконструкції. Тут працюють понад 130 фахівців, обслуговуючи понад 200 викликів щодо надання допомоги щоденно. Будівля ж відділення не відповідала потребам персоналу і потребувала капітального ремонту. Честь перерізати символічну стрічку перед дверима оновленого відділення швидкої надали почесному гостю, голові облдержадміністрації Борису Петрову, який засвідчив, що завершення об’єкту - це приклад злагодженої роботи обласної  та міської влади.

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області