Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борис Петров: «Оздоровлення екології в регіоні - головне завдання для обласної влади»

19 жовтня 2010 - 16:12

Голова облдержадміністрації Борис Петров вважає, що виконання екологічної програми у Запорізькому регіоні стане головним завданням для обласної влади. Про це очільник регіону заявив сьогодні  під час прес-конференції. При цьому знизити кількість шкідливих викидів  шляхом закриття металургійних підприємств,  на думку Бориса Петрова, неможливо.

- У нас є всі повноваження для того, аби впливати адміністративним шляхом на шкідливі, з точки зору екології, підприємства, -  підкреслив голова облдержадміністрації. - У крайньому випадку навіть наполягати на їх закритті. Але чи можемо ми дозволити собі залишити без роботи тисячі людей? Чи можемо запропонувати їм щось взамін? Поки що – ні. Справа в тому, що ми маємо розвивати інші напрямки виробництва в регіоні, які дадуть нові робочі місця, але не будуть мати такий шкідливий наслідок для екології. А на це потрібен час, - резюмував Борис Петров.

Разом з тим, очільник області нагадав присутнім про те, що облдержадміністрація підготувала інвестиційну програму з екологічного оздоровлення  регіону. Вона вже затверджена у Києві, в Кабінеті Міністрів, і зовсім скоро її розглянуть депутати обласної ради. А наразі обласна влада направила спеціальну екологічну комісію  перевірити підприємства – найбільших забруднювачів довкілля області. Втім, за словами голови облдержадміністрації, з п’яти запланованих для перевірки підприємств розглянути претензії комісії погодилися лише на ВАТ «ЗАлК».

- Наразі я відправив звернення до прокуратури, - акцентував Борис Петров, - щоб надати завершення цій справі. Такий вчинок з боку керівництва цих підприємств доводить лише той факт, що ми обрали правильний шлях. І мусимо вживати жорсткі методи контролю за дотриманням екологічних норм на виробництві.

 

Оксана Горобцова, управління преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області