Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Голова облдержадміністрації В. П. Березовський представив нового керівника Токмацького району

16 червня 2004 - 10:50

Голова облдержадміністрації Володимир Березовський на зібранні народногосподарського активу Токмацького району представив призначеного Указом Президента України нового голову райдержадміністрації Петра Івановича Борового.

Привітавши Борового з призначенням на посаду, глава області окреслив ключові напрямки роботи, скеровані на реалізацію завдань, поставлених Президентом і Урядом України. До першочергових належать погашення заборгованості з виплати заробітної плати, активізація зусиль по залученню інвестицій, реальна підтримка малого й середнього підприємництва, нормалізація криміногенної ситуації, що в кінцевому рахунку має призвести до соціальної стабільності. Вирішення цих проблем стосується практично всіх територій, у  тому числі повною мірою – Токмацького району. Цей традиційно аграрний район має неабиякі здобутки минулих часів і зберігає високий потенціал. Але господарювання за останні роки важко назвати ефективним. Втрачено майже всі позиції, особливо спад відбувся у тваринництві. Тривожить велика заборгованість господарств своїм робітникам по зарплаті, високий рівень безробіття. За останній рік він хоч і знизився на 3%, але значно перевищує середньообласний і сягає за 10%.

Володимир Березовський попередив, що буде суворо питати керівників територій за виконання цих завдань, насамперед, що стосується соціального захисту населення. Він побажав новому голові злагодженої командної роботи і вивести район у лідери.

Вочевидь, великі надії на молодого керівника покладає і місцева громада. Як відзначила голова райради Олена Гатайло, район чотири місяці був без керівника виконавчої влади, що не могло не позначитися на стані справ. Вона охарактеризувала Петра Борового як ділову людину, яким він зарекомендував себе всього за вісім місяців на посаді заступника голови райдержадміністрації.

Під час зібрання відбулося жваве спілкування. Голова фермерсського господарства „Україна” Людмила Будовська розвинула тему безробіття в несподіваному напрямку. Вона заявила, що не всі безробітні хочуть працювати, у чому переконалася на власному досвіді. Наприклад, коли їй знадобилися робітники на прополювання соняшника, серед зареєстрованих на біржі безробітних охочих не знайшлося. Хоча робота оплачується і „живими” грошима, і насінням. Піднімалося ще чимало питань, у тому числі таке нагальне, як забезпечення сільгоспвиробників дизпаливом. Володимир Березовський повідомив, що є 7 тис. тонн дизпалива по ціні, яка була до зростання. Протягом тижня має надійти ще 10,6 тис. тонн вартістю 1,75-1,80 грн. Всього для виконання комплексу польових робіт в регіоні потрібно близько 28 тис. тонн пального. Глава області висловив впевненість, що меморандум щодо зростання цін на пальне для селян і забезпечення ним в повному обсязі буде виконано.

Довідка: Боровий Петро Іванович народився у 1961 році. За фахом – ветеринарний лікар. Трудову діяльність розпочав ветеринарним фельдшером на Вінничині, працював за фахом у Молочанську, був головою правління ВАТ „Молочанське міжрайонне племінне підприємство”, заступником голови Токмацької райдержадміністрації. Нагороджений медаллю „За трудову доблесть”.   

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн