Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Відкрито пам’ятник Федору Муравченку

8 лютого 2011 - 16:01

До дня роковин відомого авіаконструктора, знаного на весь світ науковця, багаторічного керівника ЗМКБ «Прогрес», Героя України Федора Муравченка встановлено пам’ятник. На мітинг з цієї нагоди, який відбувся на цвинтарі біля могили Федора Муравченка, зібралися рідні, близькі друзі, колеги та науковці з України, а також ближнього зарубіжжя. Вшанувати пам’ять почесного громадянина міста, славного сина запорізької землі приїхав заступник Міністра промислової політики України Віталій Немилостивий. Виконати почесну місію - відкрити пам’ятник та висловити слова подяки за плідну працю та вагомий внесок у розвиток науки держави та області - прибув також голова обласної державної адміністрації Борис Петров разом з головою облради Павлом Матвієнком.

- Все своє життя Федір Михайлович присвятив науці, роботі на користь нашої держави, рідного Запорізького краю, - підкреслив у своїй промові Борис Петров. – Сьогодні ми згадуємо про його численні заслуги, його досягнення та нагороди. Та хочу наголосити, що він був прекрасною людиною, щедро ділився своїми чеснотами з оточуючими, зі своїми учнями, колегами. Саме такі люди змушують землю обертатися. І ми з вдячністю згадуємо все, що зробив Федір Михайлович. Ми – нащадки усіх розпочатих ним справ. І наш обов’язок – їх продовжити. Низький уклін та вічна слава!

Освятив погруддя архієпископ Запорізький та Мелітопольський Лука. Після теплих слів на вшанування пам’яті Федора Муравченка присутні взяли участь у покладанні квітів.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів