Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Відбулося чергове засідання робочої групи з контролю за виконанням плану дій щодо ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати

16 липня 2004 - 15:56

За станом на 1 червня 2004 року заборгованість з виплати зарплати на підприємствах Приазовського району становила 91,8 тис. грн., що  майже вдвічі  більше, ніж на початок року. Кількість підприємств-боржників складає 4 одиниці, своєчасно не отримали заробітну плату 434 працівники.

Левова частка заборгованості припадає на підприємства сільського господарства колективної форми власності.

Робоча група зобов’язала керівників району звернути увагу на низький відсоток виплати фіксованого податку, а керівників підприємств-боржників - погасити заборгованість перед працівниками до 1 вересня поточного року.

Складною залишається ситуація на підприємствах Приморського району, де загальна сума заборгованості  за станом на 1 червня 2004 року становила 427,7 тис. грн. СВК „Зоря”, СВК ім. Шевченко, ТОВ „Приморськсервіс” у поточному році утворили заборгованість на суму 88,8 тис. грн.  За словами А. Сіна, керівництво району не володіє ситуацією. Тому,  якщо не будуть вжиті необхідні заходи для погашення заборгованості, робоча група пропонує розглянути доцільність перебування керівників на посадах.

Заборгованість з виплати заробітної плати на підприємствах  Веселівського району  за станом на 1 червня становила 147,4 тис. грн., що на 71,2 тис. грн. більше, ніж на початок року. Але ситуація знаходиться під постійним контролем місцевої влади. Робоча група зобов’язала голову райдержадміністрації розглянути питання про ліквідацію заборгованості до 1 жовтня  поточного року.

У Бердянську  заборгованість з виплати заробітної плати одна з найбільших по області – 3307,1 тис. грн. (за станом на 1 червня 2004). 2460 осіб вчасно не отримали зарплату. Велику заборгованість мають ВАТ „Шляхмаш”, ЗАТ „Бердянський винний завод”, завод скловолокна. На ВАТ „Шляхмаш” розпочато процедуру банкрутства, майно ЗАТ „Бердянський винний завод” знаходиться у податковій заставі. Керівництво Бердянського заводу скловолокна планує розрахуватися з працівниками до початку вересня поточного року.

У цілому проблема  погашення заборгованості в Бердянську залишається складною і вимагає рішучих дій з боку місцевої влади, наголосили учасники робочої групи.

Читайте також

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна