Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В облдержадміністрації відбулась нарада з питань підготовки області до роботи в зимових умовах. Нараду провів заступник голови облдержадміністрації Григорій Самардак

22 липня 2004 - 14:34

Начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Федір Книрік поінформував, що робота з підготовки об’єктів ЖКГ ведеться по всіх містах і районах області і виконана вже на третину. Позитивно відмічена робота з підготовки житла до зими у Вільнянську, Мелітополі, Оріхові та деяких інших містах. Незадовільним залишається стан справ у Степногірську, Молочанську та деяких інших районах, у Гуляйполі взагалі не ведеться підготовка до зими.

Як повідомив Ф. Книрік, на сьогодні ремонтні роботи на водопроводі  та каналізації виконані майже наполовину. Що стосується міськелектротранспорту, то на 50% відновлено трамвайні колії, відремонтовано 32 % тролейбусів. Комунальні підприємства на 77% розрахувалися за газ. Поточна заборгованість складає 15 млн. грн. На сьогодні заборгованість за комунальні послуги серед населення складає 216 млн. грн. „Для вирішення цієї проблеми, - сказав Ф. Книрік, - треба створити в селищах комісії, які б займалися реструктуризацією заборгованості населення”.

Заступник міського голови Запоріжжя Микола Крещук повідомив, що ситуація в ЖКГ є складною, тому що тариф по квартплаті покриває всього 36% витрат, які йдуть на комунальні послуги. Нагальною залишається  проблема ремонту покрівель будинків.

Про стан підготовки до зими звітували голови районних адміністрацій та керівники теплових мереж.

У роботі наради взяв участь і виступив перший заступник голови Держкомунгоспу України Юрій Хіврич. Він підкреслив, що на сьогодні прийнята програма реформування ЖКГ, але поки що вона не реалізовується.  Підготовлена програма по реконструкції будинків хрущовського типу, поліпшена законодавча база.

Юрій Хіврич піддав критиці область за низький рівень оплати комунальних послуг серед населення. А деякі підприємства взагалі не оплачують споживання води. Ремонтних робіт на дорогах області виконано на 35%. Цей показник менший за загальноукраїнський – 51%. Що стосується загальної готовності нашої області до зими, то вона складає 41% , що на 5 % менше, ніж по Україні.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області