Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підсумок централізованої конкурсної закупівлі медпрепаратів: економія 30% бюджетних коштів

15 квітня 2011 - 12:13

Підсумок централізованої конкурсної закупівлі медпрепаратів: економія 30% бюджетних коштів

На виконання доручення Президента України щодо ефективного використання бюджетних коштів при здійсненні закупівель товарів та послуг для бюджетних установ голова облдержадміністрації Борис Петров ініціював створення при ОДА комітету конкурсних торгів, що працює на засадах координації.

Комітет опікується організацією закупівлі основних видів продуктів харчування – м’яса і м’ясних продуктів, молока і молочних продуктів, хліба і хлібобулочних виробів, цукру. Також у сфері його компетенції – закупка медичних препаратів, медичного обладнання, путівок на літнє оздоровлення дітей. За дорученням керівника області комітет очолив перший заступник голови ОДА Олексій Литвин.

- Раніше бюджетні кошти розпорошувалися між бюджетними закладами і установами, а їх суми були замалими для організації конкурсної закупівлі, що, відтак, не спонукало керівників бюджетних організації прагнути вибору якіснішої продукції чи послуг за більш низьку ціну. Ми підрахували, що суттєво зекономити бюджетні кошти зуміємо, якщо проводитимемо закупівлю централізовано - шляхом укрупнення її обсягу, що, у свою чергу, дозволить підвищити якість контролю за використанням бюджетних коштів і, завдяки конкуренції учасників торгів, реально знизити початкові ціни на товари і послуги, - пояснює посадовець. – Таким чином, на торгах із закупівлі медичних препаратів, що завершилися вчора, обласний комітет конкурсних торгів зекономив щонайменше 30% бюджетних коштів.

На конкурс, у якому взяли участь 7 фармацевтичних компаній ( 2 – запорізькі, інші – з Києва, Харкова, Дніпропетровська), було виставлено 31 лот, кожний з яких включав певну кількість медпрепаратів. Найбільший з лотів – 22-ий передбачав 1744 найменування. На попередніх торгах, які виявилися безрезультатними, бо фактично були зірвані одним із учасників, він оцінювався у 11, 9 млн. грн. Учасник нинішніх торгів, якого визнано переможцем, взявся забезпечити необхідні поставки за цим лотом за значно нижчою ціною - 7,5 млн. грн.

Незабаром комітет планує провести чергові торги із закупівлі медичного обладнання та путівок на літнє оздоровлення дітей.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів