Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі з робочим візитом побував міністр промислової політики України Олександр Неустроєв

28 липня 2004 - 14:37

На знімку (з ліва на право): О. Папашев, О. Неустроєв, В. БерезовськийЗначення цієї події не лише для автомобілебудування, але і для всієї України важко переоцінити, підкреслив у вступному слові голова правління ЗАТ „ЗАЗ” Олег Папашев. Вона стала можливою завдяки відчутним результатам реалізації вивіреної державної політики, спрямованої на підтримку, у тому числі законодавчу, пріоритетної галузі економіки, створення привабливого інвестиційного клімату, стимулів для розвитку не лише власне автомобілебудівних підприємств, але й їх партнерів, які освоюють виробництво, що відповідає світовим стандартам матеріалів і компонентів для автомобілів. Входження вітчизняних виробників до світової мережі постачальників буде однозначно свідчити про високий рівень їх виробництва, потенціал подальшого зростання, запровадження новітніх технологій.

Міністр О. Неустроєв відзначив два моменти стратегії розвитку вітчизняної автомобілебудівної галузі. Це прийняття закону про підтримку вітчизняного автомобілебудівника, у лобіюванні якого активну роль відіграв Прем’єр-міністр Віктор Янукович. А також  те, що глобалізація виробництва диктує широку міжнародну кооперацію постачальників продукції. Україна зацікавлена у широкому і активному співробітництві зі світовими виробниками. Безперечно, співробітництво буде корисним і для добре відомої компанії GM-FIAT.

Вітаючи високих гостей, В.Березовський поінформував учасників наради про позитивну динаміку розвитку економіки області протягом останніх восьми років, інвестиційну привабливість Запорізького краю. Керівник області висловив упевненість, що співробітництво українських постачальників вузлів та компонентів для автомобілебудівників з добре знаною у світі компанією стане взаємовигідним.

Міністр О. Неустроєв відвідав різні дільниці виробництва на автозаводі, здійснив поїздку на титано-магнієвий комбінат. Своїми враженнями поділився під час прес-конференції у прес-центрі облдержадміністрації.

Прес-конференція міністра промислової політики  О. НеустроєваОлександр Леонідович з приємністю відзначив, що ЗАТ „ЗАЗ”, як і вся автомобільна промисловість країни, сьогодні на підйомі. Ця галузь є локомотивом всієї промисловості. Державна підтримка галузі у поєднанні з ініціативною роботою керівників і трудових колективів дають плідні результати упровадження новітніх технологій, вихід на міжнародний рівень співробітництва.

Зовсім інша картина на казенному підприємстві ЗТМК. Як зазначив О. Неустроєв, невипадково нещодавно Прем’єр-міністр провів  спеціальну нараду з керівниками подібних підприємств у Шосткі Сумської області. Адже всі казенні підприємства були пов’язані з оборонною промисловістю і після конверсії потрапили у дуже скрутне становище. Визначено завдання про перетворення таких підприємств у державні з наступним акціюванням. По ЗТМК зокрема вихід є в освоєнні новітніх технологій і перехід від виробництва чисто титанової губки до виробів вищих технологій – злитків, труб, зростання обсягів реалізації продукції на внутрішньому ринку. У цьому напрямку є цікаві напрацювання з Інститутом ім. Патона. Настав час раціонально використовувати національні ресурси. Колективу ЗТМК поставлено завдання виробити ближчим часом чіткий бізнес-план.

Міністр високо оцінив науковий і промисловий потенціал Запорізького краю, де на відміну від Донецької та інших областей промисловість збалансована. А це запорука подальшого динамічного розвитку регіону.

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону