Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Освітяни Київської області зацікавились досвідом роботи запорізьких колег

11 травня 2011 - 10:57

Заступник голови обласної державної адміністрації Микола Ярмощук  зустрівся з представниками делегації освітян Київської області, які у рамках Всеукраїнської естафети педагогічних інновацій «Нові горизонти української школи» прибули до Запоріжжя.

Відкриваючи зустріч, заступник голови ОДА Микола Ярмощук зазначив, що Запорізька область підтримує ініціативу Міністра освіти і науки, молоді та спорту України Дмитра Табачника щодо проведення Всеукраїнської естафети, яка має на меті обмін досвідом між регіонами країни. Зокрема, у рамках цієї роботи делегація запорізьких освітян нещодавно повернулась з  Чернігівської області.

- Це змістовні зустрічі, під час яких працівники освіти визначають спільні проблеми та діляться своїми напрацюваннями щодо їх розв’язання, - зазначив М. Ярмощук. Посадовець підкреслив, що  освітяни регіону мають певні здобутки, якими готові поділитись з київськими колегами. Також заступник голови ОДА висловив переконання, що ознайомлення столичних гостей з роботою місцевих навчальних закладів принесе користь обом сторонам.

- Ми розраховуємо на вашу оцінку роботи освітньої галузі регіону. Будемо раді почути, як ті чи інші проблемні питання вирішуються у вашому краї, - звернувся до членів делегації посадовець.

Начальник управління освіти та науки ОДА Олександр Вєрозубов ознайомив присутніх з системою освіти Запорізького регіону. Серед здобутків він виділив створення єдиної інформаційної освітньої мережі області, роботу Wiki-сайту та напрацювання проектів з оптимізації шкільних закладів, зокрема, створення шкільних освітніх округів.

Враховуючи те, що першими в Україні освітню мережу впровадили саме у Запорізькій області, представники делегації зацікавились можливостями цієї системи.

У ході зустрічі перший заступник начальника головного управління освіти і науки Київської ОДА Лариса Лахтадир передала представникам обласної виконавчої влади методичну літературу та оновлену програму розвитку освіти Київської області.

Сьогодні київські гості ознайомляться з роботою навчальних закладів Запоріжжя, Енергодара, Василівського і Вільнянського районів.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області