Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борис Петров: « Здобутками запорізьких трансплантологів пишається вся Україна»

11 травня 2011 - 14:48

Ректор Запорізької обласної медичної академії післядипломної освіти, професор, провідний хірург-трансплантолог Олександр Ніконенко поінформував очільника регіону про нещодавно виконані тут низки операцій з пересадки серця

Під час перебування в обласній клінічній лікарні голова облдержадміністрації Борис Петров ознайомився з результатами роботи міжрегіонального центру трансплантації внутрішніх органів, що базується у цьому ж лікувальному закладі.

Ректор Запорізької обласної медичної академії післядипломної освіти, професор, провідний хірург-трансплантолог Олександр Ніконенко поінформував очільника регіону про нещодавно виконані тут низки операцій з пересадки серця, печінки та нирок чотирьом пацієнтам. Ще двом пацієнтам операції з пересадки нирок запорізькі фахівці провели у Дніпропетровську.

Борис Петров відвідав пацієнтів з імплантованими органами, що нині перебувають під ретельним медичним наглядом у палатах інтенсивної терапії, і побажав їм успішного одужання і якнайшвидшого повернення до рідних, друзів, роботи – до повноцінного життя.

- Здобутками запорізьких трансплантологів пишається вся Україна, - дав високу оцінку керівник регіональної владної команди. – Разом з тим, на жаль, мушу засвідчити, що ця галузь медицини сьогодні не забезпечена відповідною законодавчою підтримкою. Закон про трансплантацію ускладнює формальну процедуру узгодження дозволу родичів загиблих на пересадку внутрішніх органів іншим пацієнтам з метою врятувати їм життя. Сьогодні ми пересвідчилися, що двоє молодих хлопців, які через фатальну випадковість загинули, все ж врятували життя ще шести молодим людям. Тож працюватимемо над тим, щоб ці норми закону відкоригувати у відповідності до сучасних потреб – спільно з медичними фахівцями, соціологами, представниками громадськості готуємо до подання у Верховну Раду низку поправок до нього.


Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області