Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область - першопроходець у створенні промислових зон

11 травня 2011 - 15:44

Про це заявив заступник голови  обласної державної адміністрації Петро Гончарук під час наради з питань створення промислових зон в регіоні.

Цього року в обласному бюджеті передбачено фінансування розробки проектів промислових зон, які мають бути створені на території регіону. З початку року представники райдержадміністрацій та міст обласного значення проходили навчання з підготовки зазначених проектів.

- Ви пройшли навчання та розумієте, що сьогодні від вас вимагається. Ми розраховуємо отримати з кожної території по кілька проектів, через конкурс оберемо кращі, які будемо фінансувати. Сподіваюсь, ви готуєтесь до цього, - зазначив заступник голови ОДА Петро Гончарук.

За словами посадовця вже на початку червня будуть опубліковані умови конкурсу з визначення кращих проектів. Критерії відбору відповідають типовій схемі. Зокрема, звертатиметься увага на доцільність та обґрунтування вибору теми проекту, узгодженість земельних питань, близькість до комунікацій тощо.

- Складність при підготовці цих проектів полягає у тому, що в Україні ніхто не має досвіду створення промислових зон, ми першопрохідці. Тому будемо вчитись на своїх помилках. Однак, не помиляється той, хто нічого не робить, - резюмував П. Гончарук.

Тож, якщо все буде йти за планом, вже до кінця року є всі перспективи того, що у Запорізькій області з’явиться до п’яти реальних проектів промислових зон, які можна  запропонувати на ринок інвестицій.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни