Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Анатолія Світлицького відбулося засідання оргкомітету обласної акції „Милосердя”

6 жовтня 2004 - 16:23

У своєму виступі начальник головного управління праці і соціального захисту населення облдержадміністрації Віктор Панкратов відзначив, що у нашій області рік від року все активніше розвивається рух благодійництва. Так, за підсумками минулого року Запорізька область у цій роботі зайняла перше місце в Україні. Традиційними стали телемарафони „Пам’ять”, адресна допомога ветеранам і малозабезпеченим громадянам, оздоровлення літніх людей, забезпечення інвалідів автомобілями, слуховими апаратами, телефонами тощо.

Обласна акція „Милосердя”, яка проходить нинішнього року за розпорядженням голови облдержадміністрації, продовжує кращі традиції благодійництва.           Багато прикладів благодійності продемонстрували трудові колективи і окремі жителі після надзвичайної події під Новобогданівкою. Вже в перші дні після вибухів для надання допомоги постраждалим з фонду милосердя було переховано 16 тисяч гривень, з фонду захисту інвалідів – 30 тис. грн. Всього протягом першого етапу акції надана допомога 106 тисячам малозабезпечених на 5,6 млн. гривень.

Як відомо, Указом Президента України 2005 рік оголошено Роком ветеранів. А це накладає особливу відповідальність на всіх керівників місцевої влади, всіх учасників акції „Милосердя”. Нині найперше завдання – потурбуватися про забезпечення паливом одиноких і немічних жителів, проконтролювати обов’язкове виконання договорів з пайщиками землі, не залишити поза увагою жодного ветерана.

Здобутками і певними проблемами поділились представники райдержадміністрацій і соціальних служб Запоріжжя, Енергодару, Василівського, Вільнянського, Запорізького районів. Вирішено всім взяти на озброєння досвід кращих благодійників підприємств, організацій, соціальних служб.

Підсумовуючи засідання, Анатолій Світлицький  підкреслив, що займатися благодійництвом примусити неможливо, бо це – порух душі і доброго серця. Однак кожен із зацікавлених у продовженні акції „Милосердя” має власним прикладом залучити небайдужих до примноження добрих справ.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер

Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідав Запоріжжя – обговорили подальшу співпрацю

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 216 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю

Ситуація складна, але контрольована: про енергозабезпечення Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області