Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

З робочим візитом до Запоріжжя прибув Надзвичайний і Повноважний посол КНР в Україні пан Яо Пейшен

7 жовтня 2004 - 14:39

Перша зустріч Посла Китайської Народної Республіки в Україні пана Яо Пейшена та осіб, що його супроводжують, відбулася в облдержадміністрації. Тепло вітав високих гостей заступник голови облдержадміністрації Анатолій Стрюк. Він розповів про історико-географічні та соціально-економічні особливості Запорізької області, відзначив динамічний її розвиток, стабільну політичну ситуацію, привабливу інвестиційну діяльність. А.Стрюк підкреслив велике значення зростаючого співробітництва нашої області з підприємствами і організаціями КНР.

До речі, КНР є одним з основних торговельних партнерів Запорізької області і за показниками зовнішньоторговельного обороту знаходиться на четвертому місці після Російської Федерації, Польщі і Туреччини. Обсяги зовнішньої торгівлі між нашою областю та Китаєм за підсумками І півріччя 2004 року склали 97,2 млн. доларів. Основними експортерами продукції до КНР є ВАТ „Запоріжсталь”, „Дніпроспецсталь”, „Мотор Січ”, „Запорізький завод феросплавів”, титано-магнієвий комбінат. Основними статтями імпорту з КНР у першому півріччі були чорні метали, мінеральні продукти (зокрема сіль, сірка, штукатурні матеріали, цемент), недорогоцінні метали.

Пан Посол Яо Пейшен відзначив (спілкувався російською мовою), що соціально-економічні успіхи запоріжців його радують. Адже стабільність, як говорять китайці, - то гарантія першої величини. Він із задоволенням здійснює другу поїздку до регіонів (першою була Одеська область). Її мета – на місці ближче ознайомитися з життям одного з провідних регіонів України. Заочно він давно вже знає нашу область (працюючи у посольстві КНР у Москві за часів СРСР, він запам’ятав автомобіль „Запорожець”). Нині хоче побувати на автозаводі, комбінаті „Запоріжсталь”, зустрітися з китайськими студентами, які навчаються в ЗНТУ.

Посол з приємністю говорив про побратимство, яке існує між Запоріжжям і областю та китайським містом і провінцією Чунцін. Взаємовідносини рік від року міцніють. Працьовиті українці, як і китайці, неодмінно досягнуть нових висот у своєму житті.

По завершенню зустрічі гості і господарі обмінялися пам’ятними сувенірами.

 

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей