Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі на Набережній відбувся традиційний ярмарок до Дня міста

9 жовтня 2004 - 15:14

Урочисте відкриття ярмарку відбулося біля фонтану Перемоги на Набережній. Запоріжців і численних гостей міста в цей сонячний осінній день тепло вітали міський голова Запоріжжя Євген Карташов та голова облдержадміністрації Володимир Березовський.

Почався обхід нескінченних торгових рядів районних споживчих товариств, підприємств і організацій області, народних умільців, колективів художньої самодіяльності. Відвідувачів порадували творці 100-кілограмового торту, а чаєм напоїли з 300-літрового самовару. Кожен район міста і області пригощав запоріжців і гостей міста оригінальними наїдками і напитками, веселив різномаїттям виступів музик, співаків та танцюристів.

Разом з керівниками області і міста із задоволенням обходили торгові ряди поважні гості Покровського ярмарку – керівники міст Дніпропетровська, Харкова, Донецька та інших, народні депутати від Запорізької області, Надзвичайний та Повноважний Посол КНР в Україні Яо Пеншен, а пізніше до них приєднався віце-прем’єр-міністр України Іван Кириленко, який спеціально прилетів до Запоріжжя. П’ятеро кращих механізаторів області отримали з рук віце-прем’єра ключі від новеньких колісних тракторів „Бєларусь”, які вони придбали на ярмарку за рішенням Уряду з 15-відсотковою знижкою від ринкової ціни.

Опівдні на великій сцені біля підніжжя фонтану „Райдуга” відбулося театралізоване свято. Вітання запоріжцям і гостям міста прем’єр-міністра України Віктора Януковича зачитав віце-прем’єр Іван Кириленко. Від себе додав, що Запоріжжя перетворюється у справжнє європейське місто, низький уклін передав трудівникам Запорізького краю, обласній і міській владі, які примножують здобутки нашої держави.

Сердечно вітав учасників ярмарку і гостей міста голова облдержадміністрації Володимир Березовський, який висловив щиру подяку організаторам ярмарку, насамперед представникам районних товариств споживчої кооперації, які привезли до Запоріжжя найрізноманітніші продовольчі товари, з фантазією оформили свої павільйони. Привітали присутніх міський голова Запоріжжя Євген Карташов, міський голова Дніпропетровська Іван Купліченко та інші.

Дипломами були відзначені кращі підприємці міста, цінні подарунки отримали кілька пар молодих, одружених у цей день, відбувся конкурс краси серед запоріжанок, виступи художніх колективів Запоріжжя. Учасники ярмарку відвідали відкритий в цей день новостворений парк „Вознесенівський”.

На Набережній і в центрі міста на площі Фестивальній увечері відбулися концерти майстрів естради. Завершилося свято міста великим феєрверком.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни