Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Завершила роботу комісія з вивчення обставин загибелі дівчини у приватній клініці

23 вересня 2011 - 13:07

На підставі дозволу Міністерства охорони здоров’я 15 вересня була  створена медична комісія, яка  протягом тижня працювала з документацією та учасниками проведення операції дівчині в приватній клініці.

За підсумками роботи  комісія дійшла  наступних висновків: згідно наданої документації до обраної методики проведення самої операції зауважень до хірурга немає. Також вибір методики анестезіологічної допомоги та підходу до оперативного втручання відповідають анестезіологічним і хірургічним стандартам.

«При катетеризації правої підключичної вени, проведеної на тлі зовнішнього масажу серця, була перфорована підключична вена й верхня частина правої легені. В постреанімаційному періоді протягом 12 годин, згідно карти інтенсивного спостереження, зберігався набряк легенів. У ранньому постопераційному періоді тричі проводилася  санаційна бронхоскопія. Інтенсивна терапія набряку легенів була неефективною, незважаючи на введення діуретиків і отримання діурезу до чотирьох літрів. Згідно медичної документації не залучалися консультанти та суміжні фахівці. Не діагностовано пневмоторакс, дренування плевральної порожнини не виконано», - зазначено в документі про результати роботи комісії.

Також у документі комісія стверджує, що причину первинної зупинки серця за наявною документацією уточнити неможливо, а тактика вибору інфузійно-трансфузійної терапії гострої серцево-судинної недостатності в постреанімаційному періоді повинна була бути обмеженою.  

Усі матеріали та висновки комісії будуть передані профільному міністерству та прокуратурі для вжиття необхідних заходів реагування.  

Крім того, на сьогодні ще не завершена судово-медична експертиза, яка має велике значення для більш повного вивчення причин загибелі молодої дівчини внаслідок оперативного втручання у приватній клініці обласного центру.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області