Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Область готується взяти участь у проекті розвитку малих та середніх міст Програми ООН - ХАБІТАТ

27 вересня 2011 - 08:35

Стан розробки проектів цільових екологічних «зелених» інвестицій було розглянуто у ході наради, яку провів заступник голови  обласної державної адміністрації  Петро Гончарук.

Як повідомив представник обласної виконавчої влади, протягом чотирьох місяців в області підготовлено 71 проект теплової санації будинків бюджетної сфери (закладів освіти та охорони здоров’я) на загальну суму понад 155 млн. грн. Однак наразі фахівці Національного агентства екологічних інвестицій України затвердили лише 29 з них.

- Основна робота виконана – проекти у нас є. Але ми вже тривалий час доопрацьовуємо їх згідно вимог Національного агентства. Це копітка і важлива робота, яка надасть шанс отримати фінансування наших проектів, - зазначив Петро Гончарук. Разом з тим, посадовець підкреслив, що доопрацювати повернуті агентством проекти необхідно в найкоротші терміни. Така позиція обласної виконавчої влади пояснюється тим, що  область готується взяти участь у новому пілотному проекті  розвитку малих та середніх міст, який розпочинається в країні з третього жовтня під егідою Програми ООН по населених пунктах «ООН-ХАБІТАТ» в Україні.

- Ми не можемо змарнувати час та зусилля, які були витрачені на підготовку проектів екологічних інвестицій. Тож вони мають бути доопрацьовані та направлені на перегляд до агентства. Попереду  нас чекає інша важлива та цікава робота, від якої ми не зможемо відволікатись на сторонні течі, - підкреслив Петро Гончарук. При цьому посадовець порадив керівникам територій поставитися до цієї справи дуже відповідально, оскільки з початком реалізації нового проекту на врегулювання своєчасно невирішених питань вже дійсно не залишиться часу.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни