Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борис Петров подякував першій вчительці за науку

27 вересня 2011 - 16:33

Голова обласної державної адміністрації Борис Петров взяв участь в урочистостях з нагоди Дня освіти, які  відбулися  у  БК «Металургів». Разом з головою обласної ради Павлом Матвієнком очільник області висловив подяку педагогам та вручив кращим представникам професії  дипломи та грошові премії.

У своєму виступі Борис Петров згадав  свою першу вчительку, викладача школи № 2 у місті Бердянськ Любов Василівну, і низько вклонився їй за невтомну працю та любов до дітей.

- Коли я, вже доросла людина, заходжу до школи, я відчуваю справжній трепет. Згадую дитячі роки і своїх перших вчителів, - зізнався голова ОДА. – І користуючись нагодою, хочу подякувати своїй мамі Любі, вчительці Бердянської школи № 2, за її невтомну працю. Сьогодні їй уже 80 років. На жаль, не завжди маю можливість відвідати її під час робочих поїздок до Бердянська, тому користуючись нагодою, хочу вклонитися їй і висловити свою пошану.

Крім того, Борис Петров підкреслив, що рівень освіти у вітчизняних школах був і залишається дуже високим, у першу чергу, завдяки професіоналізму та духовному потенціалу педагогів.

- Понад 50 тисяч педагогів сьогодні працюють на освітянській ниві в Запорізькій області, понад 17 тисяч – у шкільній системі. І задача для виконавчої влади – відстоювати їх інтереси на вищому рівні. На жаль, вчителі не забезпечені сьогодні високим рівнем зарплат, але бюджет на 2012 рік передбачає збільшення фінансування навчальних закладів, зростання заробітної плати. І я від щирого серця бажаю нашим вчителям всього  найкращого, успіхів у роботі,  високих результатів від учнів!, - підсумовував Борис Петров.

Крім теплих слів вчителям вручили подарунки, а  36 педагогів області отримали грошові премії від голови обласної державної адміністрації та голови обласної ради.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни