Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Понад 20 тисяч книг передали благодійники в бібліотечні фонди області

30 вересня 2011 - 08:59

Понад 20 тисяч книг передали благодійники в бібліотечні фонди області

На урочистості з нагоди свята – Всеукраїнського дня бібліотек, організовані  за підтримки управління культури і туризму  облдержадміністрації, у Запорізькому театрі молоді зібрались всі, хто  шанує  книгу  та високо цінує  історичну роль  бібліотек у житті  суспільства. Щирими вітаннями тут зустрічали  керівників і працівників бібліотечних закладів області, кращих відзначили  нагородами  облдержадміністрації.

- Сьогодні бібліотеки – це не тільки книгозбірні, але й  інформаційні, культурні, освітні заклади, які роблять вагомий внесок у розвиток українського державотворення, сприяють розбудові громадянського суспільства, а також  центри  спілкування, духовності, активного дозвілля, - зазначила начальник управління культури і туризму облдержадміністрації Ірина Конарєва, вручаючи  бібліотекарям високі відзнаки. – У нашій області налічується 511 громадських бібліотек, в яких працюють 1100 бібліотекарів, переважна більшість з них –жінки. Професія бібліотекаря надзвичайно важлива для нашого суспільства і саме ваша відповідальна справа відкриває нам шлях до книги – джерела споконвічної мудрості та знань!

У рамках заходу бібліотекарі  підбили підсумки благодійної акції  «Бібліотекам – підтримку суспільства». Акція, ініційована головою облдержадміністрації Борисом Петровим, отримала широку підтримку запоріжців - понад 20 тисяч  видань поповнили бібліотечні фонди регіону.

З нагоди Всеукраїнського дня бібліотек кращим бібліотечним працівникам області  вручено 4 премії голови облдержадміністрації «За досягнення у розвитку культури Запорізького краю» у номінації за досягнення у розвитку бібліотечної справи. Листи подяки  від очільника області  начальник управління культури і туризму облдержадміністрації вручила благодійникам, які передали бібліотекам найбільшу кількість книг.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни