Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Вихованці «Запорізької Січі» присягнули на вірність Батьківщині

12 жовтня 2011 - 12:55

Вихованці «Запорізької Січі» присягнули на вірність Батьківщині

Курсанти навчально-виховного комплексу військово-спортивного профілю «Запорізька Січ» на острові Хортиця, що є базовою школою Головного управління МНС України в Запорізькій області, принесли присягу на вірність Батьківщині і народу України на урочистих зборах, присвячених 75-річчю навчального закладу та 15-ї річниці МНС. Захід відбувся напередодні святкування 68-ї річниці визволення м. Запоріжжя від німецько-фашистських загарбників.

Свою історію школа розпочала у 1936 році та нині має багатий досвід навчання й виховання учнів за різними напрямками.

Зі святом вихованців і викладачів закладу, який нині очолює директор Лариса Ганжа, привітали представники місцевих органів влади, педагоги, співробітники ГУ МНС України в Запорізькій області, батьки та громадськість.

За багаторічну сумлінну працю, відданість справі, особисті досягнення у навчанні та вихованні підростаючого покоління почесними відзнаками обласної влади та МНС відзначено кращих викладачів навчально-виховного закладу.

Урочисте складання присяги у такий день набуло для вихованців «Запорізької Січі» особливого значення.

- Для кожного з цих підлітків – це визначна подія, - зазначив заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук. – Вона додає відповідальності. Курсанти старших класів тут поглиблено вивчають «Пожежну справу», «Основи військової справи», «Основи військово-морської справи», «Основи загальної фізичної підготовки» та інші спеціальні дисципліни у повній відповідності до Статуту Збройних Сил України. Тож вони вже зі шкільних років готуються бути гідними захисниками і рятувальниками.

Учасники заходу поклали квіти до встановленого на території навчального комплексу «Запорізька Січ» пам'ятника юним чапаєвцям-розвідникам, загиблим в роки Великої Вітчизняної війни, хвилиною мовчання вшанували пам'ять про тих, хто віддав своє життя за наше майбутнє.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів