Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борис Петров доручив відправити урядову телеграму зі скаргою на Запорізького міського голову

12 жовтня 2011 - 14:35

Борис Петров доручив відправити урядову телеграму зі скаргою на Запорізького міського голову

В обласній державній адміністрації під головуванням очільника регіону Бориса Петрова відбулася підсумкова нарада з питання підготовки області до роботи в осінньо-зимовий період 2011-2012 року.  Ще до першої запланованої доповіді Борис Петров зауважив, що хотів би почути звіт від керівництва міста Запоріжжя щодо вирішення проблемних питань, які є в місті. Зокрема, щодо організації опалення в будинку по вулиці Республіканській,  185 у Заводському районі, 8-го селища та низки інших важливих об’єктів. Але міський голова Олександр Сін обласну нараду проігнорував, тож поставленні очільником області запитання залишися відкритими.

- Відправляйте  урядову телеграму з інформацією про те, що міський голова Запоріжжя ігнорує підготовку міста до опалювального сезону та подачі тепла. Така ситуація просто неприпустима з урахуванням того, що жителі міста із настанням холодів ризикують опинитися з холодними батареями в своїх квартирах, - заявив Борис Петров.

Так само без відповіді залишилось питання щодо готовності ВРЕЖО. За словами начальника державної житлово-комунальної  інспекції в Запорізькій області Ірини Солоннікової, з 13 житлових об’єднань лише 4 мають стовідсоткову готовність до роботи взимку. В той же час, так і не підписано договори з банком на кредитування підприємства «Запорізькі міські теплові мережі» для погашення заборгованості за використаний газ. Нагадаємо, погашення заборгованості є обов’язковою умовою для отримання ліміту газу і відповідно початку опалювального сезону. Замість директора підприємства відповів присутній технічний директор МТМ Ігор Тихенький.

- Договір буде підписано, можливо, завтра. Відповісти на запитання про те, коли буде погашено заборгованість, не можу. Лімітів на газ у підприємства  сьогодні немає.

Загалом, як доповів начальник ГУ ЖКГ облдержадміністрації Дмитро Свіркін, підготовка до опалювального сезону завершена. Але, крім Запоріжжя, своєчасно не завершили роботу також у Приморському районі. Борис Петров нагадав присутнім про персональну відповідальність за початок опалювального сезону і наслідки, які можуть очікувати керівництво районів у разі зриву графіків подачі тепла.

 

Управління у справах преси та інформації  

Читайте також

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії