Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Волонтерів запрошують до участі у конкурсі

12 жовтня 2011 - 14:39

Волонтерів запрошують до участі у конкурсі

Невдовзі відзначатиметься  Міжнародний день волонтера, який знаменує визнання світовою спільнотою людей, для яких турбота про хворого або безпорадного товариша, сусіда, співробітника і навіть незнайомого – поклик серця.

З цієї нагоди  за підтримки головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації проводиться обласний конкурс “Кращий волонтер року”.

На сьогодні в нашому краї понад 10 тисяч волонтерів опікуються проблемами близько 55 тисяч інвалідів, ветеранів війни та праці, дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

Заслуговує на особливу повагу те, що всі послуги волонтерами надаються безкоштовно, за покликом душі.

Всього створено і працює понад тисяча волонтерських структур. Вони надають послуги одиноким непрацездатним громадянам, пенсіонерам в оформленні документів, написанні листів, приготуванні їжі, придбанні продуктів харчування, обробітку присадибних ділянок, проводять бесіди, консультують з різних життєво  важливих питань. Студенти вузів організовують соціальний супровід дітей – інвалідів та дітей з багатодітних сімей.

Членами волонтерських організацій області організовано більше 400 клубів спілкування, художні гуртки та колективи творчої самодіяльності, систематично проводяться зустрічі з ветеранами, інвалідами, дітьми з обмеженими фізичними можливостями.

У  конкурсі “Кращий волонтер року”  беруть участь фізичні особи - волонтери, волонтерські організації, центри, групи. Серед них - представники закладів освіти, охорони здоров’я, центрів соціальної служби молоді, громадських організації ветеранів та інвалідів, організацій Товариства Червоного Хреста, благодійних фондів, релігійних організацій.

Конкурс проводиться у номінаціях:

  • І номінація – кращий волонтер – дітям;
  • ІІ номінація - кращий волонтер – молоді;
  • ІІІ номінація – кращий волонтер – особам похилого віку;
  • ІV номінація – кращий волонтер – особам з обмеженими фізичними можливостями;
  • V номінація – кращий волонтер особам та сім’ям, які перебувають у скрутній життєвій ситуації;
  • VІ номінація – кращі із сільських волонтерських організацій, центрів, груп;
  • VІІ номінація – кращі із міських волонтерських організацій, центрів, груп.

Положення про обласний конкурс “Кращий волонтер року” враховує всі аспекти великої і важливої роботи волонтерів з надання допомоги людям за рахунок власного часу, виключно на ентузіазмі,  що демонструє зразки людяності та милосердя. До участі в цьому заході запрошуються всі учасники волонтерського руху.

Матеріали на конкурс приймаються до 20 листопада організаційним комітетом при Запорізькій обласній організації ветеранів України за адресою: 69006, м. Запоріжжя, вул. 40 років Радянської України, 6, телефон 275-65-12.    

 

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області