Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Відкрито ХV фестиваль козацьких бойових мистецтв «Спас»

13 жовтня 2011 - 16:58

У Палаці спорту «Юність» відбулося урочисте відкриття ХV міжнародного фестивалю козацьких бойових та традиційних мистецтв «Спас на Хортиці» ім. А. Єрмака. Учасників та гостей  привітав голова обласної державної адміністрації Борис Петров. Очільник області відзначив, що свято українського козацтва, до якого приурочено фестиваль, – чудовий приклад відродження давніх традицій.

- Свято козацтва відзначають по всій країні і традиційно воно збирає гостей саме в серці Запорізького краю, - підкреслив Борис Петров. - Ми шануємо традиції та культуру наших предків, волелюбних козаків, і формуємо традиції новітньої історії. Фестиваль бойового мистецтва - тому приклад. Ми робимо дуже позитивну справу. І я б волів, аби наші нащадки, сьогоднішні юні запоріжці, так само плекали традиції цього фестивалю і зміцнювали його силу. Учасникам я ж бажаю чесної боротьби. Хай перемогу одержить  справедливість та найсильніший.

Цього року на фестивалі продемонструють свою майстерність представники  шкіл національних бойових мистецтв України, Росії, Білорусі. Традиційно захід збирає близько п’яти тисяч глядачів, переважна більшість з яких – молодь. 

На учасників фестивалю ще чекають фінальні поєдинки. Крім того, в рамках фестивалю пройде міжнародний турнір «Лава на лаву» на Кубок Князя Ярослава Мудрого, а також науковий круглий стіл «Слов’янські бойові мистецтва» та майстер-класи.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів