Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Голова облдержадміністрації Юрій Артеменко представив новопризначених за розпорядженнями Президента України голів Вільнянської і Новомиколаївської райдержадміністрацій

16 березня 2005 - 16:52

Новохатько Вадим ВікторовичАктиву Вільнянського району губернатор представив Вадима Вікторовича Новохатька, 1962 року народження, закінчив профтехучилище, а пізніше – Київську Вищу школу МВС, за фахом юрист. Працював слюсарем, дев’ять років на оперативній роботі в органах МВС, з 1992 року створив і очолив фермерське господарство, яке стало одним з кращих в районі.

Ю.Артеменко у своєму виступі акцентував увагу на специфіці пригороднього району, яка має свої „плюси” і „мінуси”. Адже багато жителів району працюють у Запоріжжі і податкові відрахування здійснюються в обласному центрі. Негативно впливає на екологію району наявність кількох звалищ промислових відходів. Як і жителів інших районів, вільнянців хвилюють  проблеми водопостачання, газифікації, підтоплення. Заборгованість району до Пенсійного фонду за минулий рік зросла в 2,2 рази, а власними відрахуваннями район покриває пенсійні виплати лише на 39 відсотків.

Яким чином їх вирішувати? Де взяти кошти? Губернатор підкреслив, що багато чого можна і треба вирішити власними спільними діями громади. Зі свого боку обласна влада, Уряд допомагатимуть на стратегічних напрямках. Наступного тижня до розгляду на Верховній Раді буде подано скорегований бездефіцитний Держбюджет-2005. „Вперше за багато останніх років це буде справді народний бюджет, - сказав Ю.Артеменко, - адже на соціальні програми буде спрямовано 80 відсотків його обсягу”. Одним з головних джерел надходження коштів стане жорстка боротьба з тіньовим бізнесом. Це стосується як загальнодержавних масштабів, так і обласних і районних.

В. В. Новохатько, подякувавши за високу довіру, наголосив, що буде працювати з людьми і для людей, котрим небайдужа доля України. Велику увагу приділятиме головному багатству України – землі, хоча і іншими галузями займатиметься.

Губернатор подякував за роботу колишнього голову райдержадміністрації Сергію Борисенку і привітав його з днем народження.

Пеньковський Станіслав ВолодимировичУ Новомиколаївці активу району було представлено Станіслава Володимировича Пеньковського, 1956 року народження, у 1988 році закінчив Дніпропетровський сільгоспінститут, за фахом учений агроном, працював агрономом, журналістом, займався фермерством, останні роки працював заступником селищного голови.       

Голова облдержадміністрації відзначив, що в районі найвищий в області рівень безробіття – 16,5%, тоді як по області 3,3, велика кількість збиткових підприємств, заборгованість з виплати зарплати лише за січень цього року зросла на 20%, маса соціальних проблем віддалених сел і хуторів.

„Нині в облдержадміністрації відпрацьовується програма спільних з районами дій з вирішення тактичних і стратегічних питань, -- повідомив Ю.Артеменко. – Завдання номер один для нового голови – це створення нових робочих місць. А ще – відкрити серце людям, зробити владу прозорою і відкритою”.

З добрим напуттям до нового голови райдержадміністрації звернувся Герой України, депутат обласної ради, керівник господарства „Гайчур” Анатолій Головко, який закликав всіх підставити плече новому керівнику і спільно вирішувати нагальні проблеми. Водночас відомий хлібороб звернувся і до губернатора з проханням дієвіше допомагати на рівні держави трудівникам села, добрі наміри втілити в конкретні справи.

Слова подяки колишньому керівнику району Володимиру Ткаченку висловили заступник голови обласної ради Олександр Бережний, голова районної ради Анатолій Писанко, оплесками нагородили всі присутні в залі.

        

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя