Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: Мелітопольська швейна фабрика «Елегант» - виробник продукції екстракласу»

3 березня 2012 - 13:41

Під час робочої поїздки до Мелітополя голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко відвідав мелітопольське виробничо-торгівельне швейне підприємство «Елегант».

Нині це сучасне виробництво, що випускає чоловічі костюми, піджаки, брюки, пальто. Робітниці фабрики працюють на сучасному обладнанні провідних іноземних фірм: «Durkopp Adler AG», «Juki». «Veit», «Brisau», «Kannegisser», «PFAFF». Щорічно підприємство випускає майже 70 тисяч піджаків та 120 тисяч брюк. Експериментальний цех «Елеганту»  кожен  рік запроваджує  60-70 нових моделей.

З 1994 року підприємство має досвід співпраці з відомими фірмами Європи та Америки. В останні роки за міжнародними контрактами на підприємстві вироблялись спеціальні чоловічі та жіночі костюми для працівників залізниці та авіаліній Франції, для фінансової поліції Італії, для поліції Голландії, а також костюми для працівників МВС та митної служби України.

Ознайомившись з роботою підприємства «Елегант», Олександр Пеклушенко щиро подякував робітницям фабрики та її керівникові Надії Вільшанській за плідну працю та високу якість продукції.

- Ви виробляєте продукцію екстракласу. Це зайвий раз доводить, що у державі потрібно шукати ресурси. І ми чітко впевнені, що ці ресурси - у внутрішньому виробництві, легальному бізнесі. Необхідні однакові конкурентні умови та можливості для вас – виробників – та для тих ділків, що ввозять продукцію набагато нижчої якості, але й нижчої вартості. Створення таких умов – це завдання влади, - наголосив під час розмови з колективом підприємства голова облдержадміністрації.

Відповідаючи на питання журналістів Олександр Пеклушенко також додав: «Продукція «Елеганту» безперечно дуже високої якості. І дуже образливо, що голландська поліція одягнена у форму, пошиту в Мелітополі, а наші українські міліціонери воліють носити форму інших фабрик. Я, як голова облдержадміністрації, буду все робити для того, аби наші українські міліціонери та військові обирали уніформу мелітопольського виробництва.»

Основа колективу «Елеганту» - жінки. Саме тому і вирішив побувати на підприємстві саме напередодні 8 Березня – зізнався під час зустрічі з працівницями фабрики Олександр Пеклушенко. Наприкінці зустрічі очільник  регіону привітав колектив підприємства з цим світлим святом та подарував перші весняні квіти. 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 805-го дня війни

«Рускій воєнний флот – до дна!»: в Запоріжжі погасили нову марку Укрпошти

Поставлена крапка у проблемі неоднозначного трактування статусу підконтрольних уряду територій України

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців

Запорізькі спортсмени готуються до літньої Олімпіади-2024

Згадати минуле заради майбутнього: в Запоріжжі вшанували пам'ять героїв Другої світової війни

«Ми повинні пам’ятати мету нашого приїзду на кладовища»: представники церкви про поминальні дні

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок