Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжжя книжкове-2005

20 квітня 2005 - 10:27

З цією ж метою сесією Запорізької обласної ради ухвалено рішення № 30 від 19.12.2003 про зменшення орендної ставки для книгарень, що орендують торговельні площі на об’єктах спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст Запорізької області з 6 до 2-х гривень за 1 квадратний метр нерухомого майна.

Варто зазначити, що управління у справах преси та інформації облдержадміністрації плідно співпрацює з місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування. Зокрема, завдяки такій співпраці рішенням сесії Запорізької міської ради від 09.06.2004 № 23 затверджено зменшення «Ставки єдиного податку для фізичних осіб, які здійснюють підприємницьку діяльність без створення юридичної особи» на торгівлю «Книгами та друкованою продукцією» із 120 до 70 гривень.

З метою популяризації української книги і розвитку видавничої галузі в Запорізькому регіоні з 2002 року започатковано проведення книжкових виставок-ярмарків «Хортицькі джерела», на яких представляється навчально-методична, довідкова, правова, суспільно-політична, краєзнавча, науково-популярна, художня та дитяча література, література з менеджменту і бізнесу, управління персоналом тощо. Участь у цьому заході, започаткованому управлінням у справах преси та інформації, беруть місцеві видавництва та книгорозповсюджувачі, а також підприємства з інших регіонів України. У 2004 році у виставці-ярмарку  “Хортицькі джерела” взяли участь 40 видавничих та книгорозповсюджуючих підприємств Запоріжжя і області, а також Львова, Харкова, Києва, Донецька, Івано-Франківська, Маріуполя, Одеси. В даний час в рамках підготовки до виставки-ярмарку “Хортицькі джерела –2005” управлінням готуються пересувні книжкові виставки – продажі у вищих навчальних закладах міста, які приурочуються до “Дня відкритих дверей“ вузів.

Протягом трьох останніх років книгарі Запорізької області беруть участь у всеукраїнських книжкових виставках-ярмарках єдиною експозицією “Запоріжжя книжкове”, що дає змогу частково скоротити витрати на ці заходи самих видавців та книгорозпосюджувачів за рахунок бюджетних асигнувань у відповідності до вищезазначеної Програми. Цей досвід схвалюється і поширюється в Україні.

Нині запоріжці відбувають до Харкова для участі у VII Міжнародному фестивалі "Світ книги – 2005",  який пройде з 21 по 24 квітня.

Зазначимо, що цей захід є одним із найпопулярніших в Україні і за її мажами. Престижною є уже сама участь у цій виставці-ярмарку.

Цього року наш край представлятимуть видавництва "Дике Поле", "Просвіта", "Прем’єр", видавничий комплекс відкритого акціонерного товариства "Мотор-Січ", видавничо-поліграфічне об’єднання "Запоріжжя". Їх усіх об’єднує управління у справах преси та інформації облдержадміністрації на чолі з начальником управління Діденко Л.В.

На полицях стенду "Запоріжжя книжкове" буде представлена освітня, наукова, науково-публіцистична, довідкова та художня література. Великий інтерес очікується до новинок літератури, виданої до 60-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

До речі, минулого року саме на фестивалі "Світ книги – 2004" видавництво "Дике Поле" отримало спеціальний диплом "За майстерність та  вагомі досягнення у видавничій справі" – за двотомник "Запорізька область. Ілюстрована енциклопедія".

Підсумки участі книговидавців та книгорозповсюджувачів області у фестивалі "Світ книги – 2005" будуть розміщені на сайті облдержадміністрації по закінченні його роботи.

 

Управління у справах преси

та інформації облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств