Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У домівках жителів сіл Григорівка та Веселянка запалав «блакитний вогник»

13 червня 2012 - 16:36

Заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Дудка взяв участь в  урочистому пуску газу в селі Григорівка Запорізького району.

Будівництво підвідного газопроводу до с. Григорівка та с. Веселянка Запорізького району було розпочато ще в 2009 році. Однак через фінансові ускладнення ПАТ "Запоріжгаз"  тільки зараз завершив цю роботу. Тож у цей святковий для селян день перший «блакитний вогник» замерехтів у хаті Миколи та Людмили Драниць.

З радісною подією григорівців привітав Олександр Дудка.

- Це дійсно історична подія. Будівництво цього газопроводу надасть можливість провести газ до 835 дворів у с. Григорівка та 496 – у с. Веселянка, що значно полегшить вам побутові умови життя. Нехай у ваших домівках завжди буде тепло і затишно, - побажав присутнім на святі представник обласної виконавчої влади. Разом з тим, Олександр Дудка зауважив, що газифікація – це вирішення тільки однієї проблеми території. На черзі – проведення до села води. За словами посадовця, проектно-кошторисна документація на проведення водопроводу вже пройшла експертизу.

Наразі підключення до газопроводу обходиться жителям Григорівки у 8,4 тис. грн. Однак, незважаючи на це, вони дуже задоволенні тим, що газ все ж прийшов до села. Адже обігрів будинку вугіллям взимку коштує понад 7 тис. грн., а газом – всього 2 тис. грн.

- Ми вдячні керівництву району та області за допомогу при проведенні цієї великої та важливої роботи. Наявність в оселях газу та води – це показник якості життя людей. Сподіваюсь, відтепер наша молодь з більшим бажанням залишатиметься в селі та розвиватиме його для себе та своїх дітей, - поділилася міркуваннями жителька села Григорівка Надія Крахмальова.

 

Довідково: довжина підводного газопроводу до с. Григорівка, с. Веселянка Запорізького району складає 6,5 км. Довжина розподільних газопроводів - 24,3 км. Кошторис будівництва газопроводу сягає майже 4 млн. грн.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни